Mnohými zatracovaná Tesla to dokázala. Je nejhodnotnější automobilkou na světě

4
Mnohými zatracovaná Tesla to dokázala. Je nejhodnotnější automobilkou na světě
Fotografie: Tesla Motors
  • Tržní kapitalizace Tesly přesáhla 186 miliard dolarů
  • Na druhém místě je Toyota, na třetím Volkswagen

Americká automobilka Tesla dnes dosáhla historického úspěchu. Její celková tržní kapitalizace se díky růstu ceny akcií, které se poprvé přehouply podle finance.yahoo.com nad hranici 1 000 dolarů za kus, dostala na vyšší úroveň než dlouhodobě první Toyota. Zatímco Tesla tak má nyní tržní kapitalizaci přes 186 miliard dolarů, Toyota jen necelých 178 miliard.

Relativně mladá automobilka tak překonala nejen mohykána Toyotu, ale i koncern Volkswagen, Honda, Daimler nebo BMW. Důvodem je fakt, že Tesla je brána mnohem více jako technologická společnost než klasická automobilka a technologické společnosti nyní na akciových trzích zažívají velký úspěch. Například technologický index NASDAQ composite se dostal včera na nejvyšší historické hodnoty.

Pro Teslu je to obrovský úspěch. Automobilka, které řada lidí včetně odborníků věštila už několikrát krach, dokazuje, že i s výrobou elektromobilů lze sklízet úspěchy a zvyšovat výrazně hodnotu společnosti.

Tesla Model Y
Tesla Model Y

Tesla nedávno spustila výrobu Modelu Y, který se po dokončení továrny v Německu koncem příštího roku dostane také na evropský trh. Uživatelé čekají také na finální podobu nedávno představeného Cybertrucku, tahače Semi a odloženého sportovního vozu Roadster. Výborné prodeje vykazuje nejmenší Model 3, naopak větší a dražší Model S a X jsou na trhu již delší dobu a zájem o ně postupně uvadá.

Diskuze ke článku
MartinX
Ono to jenom ukazuje v jakém imaginárním Kocourkově žijeme a do jaké p*dele se řítíme. :-)
MartinX
Tesla počet vyrobených aut do 500tis za rok 2019 ztráta 20mld
Toyota cca 10.000.000 zisk za 1.q/2019 109 miliard korun


Je to loterie no

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze