Ionity slaví 250 nabíjecích míst s více než tisícovkou nabíječek

1
Ionity slaví 250 nabíjecích míst s více než tisícovkou nabíječek
Fotografie: Ionity
  • Po celé Evropě je k dispozici 251 nabíjecích míst Ionity s tisícovkou stojanů
  • Do konce roku má být k dispozici 400 nabíjecích míst
  • V Česku je v provozu jedna Ionity lokalita, na spuštění čeká druhá

Panevropská síť nabíjecích stanic Ionity slaví významný milník. Podle trackeru totiž otevřela už 250. nabíjecí lokalitu, kterou se stalo italské Forli. Ionity v letošním roce otevírá nové stanice velmi rychle, o čemž svědčí i fakt, že momentálně je rozestavěno dalších 50 lokalit, které by dle průměrné doby výstavby měly být otevřeny v jednotkách měsíců.

Celkem tak má Ionity na 250 místech více než tisíc nabíjecích stojanů, které mají, až na výjimky, výkon 350 kW, což je více, než dokáže využít jakékoliv dnešní auto – síť je tak velmi dobře připravena na budoucnost. V průměru jsou na každé nabíjecí lokalitě dostupné 4 nabíjecí stojany, některé ale mají více, jiné zase jen dva, ale s možností rychlého rozšíření. Do konce roku má Ionity v plánu mít v provozu 400 nabíjecích lokalit, ale není jasné, zda se kvůli koronavirové krizi plán podaří dodržet.

IONITY, Beroun
Nabíjecí lokalita Ionity u Berouna

V Česku funguje zatím jediná stanice Ionity u Berouna, druhá nyní čeká na spuštění u Prahy. Tam budou pouze dva stojany, vedle kterých jsou ale kompletně připravena místa na jednoduchou instalaci dalších dvou v momentě, kdy budou kapacitně potřeba. Do konce roku přibudou v Česku ještě další nabíjecí místa.

Ionity je společným joint venture projektem automobilek BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Ford Hyundai a Kia a díky celoevropskému pokrytí má za úkol zajistit pohodlné cestování na dlouhé vzdálenosti. Základní cena činí 21 Kč za kWh, skrze jednotné nabíjecí služby automobilek (jako je Audi e-tron Charging Services, Porsche charging services nebo Mercedes Me Charge) jsou však ceny výrazně nižší, případně lze využít i nabíjecí služby třetích stran, kdy jsou ceny také mnohem nižší.

TIP: Všechny nabíjecí lokality Ionity najdete v naší mapě nabíjecích stanic. Podívejte se, kde všude jsou!

Diskuze ke článku
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Připomínám, že přes aplikaci - nebo kartu od Maingau je cena v ČR za 1 kWh na Ionity 0.39 EUR (10.4 Kč).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze