Chystaný Hummer dostane speciální „krabí režim“ a plně elektrické ústrojí

Chystaný Hummer dostane speciální „krabí režim“ a plně elektrické ústrojí
Fotografie: Youtube.com
  • Novinka dorazí ještě letos
  • Nabídne výkon 1 000 koní a speciální jízdní režimy
  • O pohon se postarají silné baterie a čtyři elektromotory

Pokud patříte mezi fanoušky pořádných offroadů, pak vás určitě neminula zpráva o chystaném příchodu elektrického Hummeru EV. Ten nově odhaluje jeden ze svých originálních prvků výbavy. Tím je tzv. „krabí režim“. O novince informuje electrek.co a automobilka jej označuje logem oranžového kraba s nápisem Hummer EV v osmiúhelníku. Novinka se tak bude nejspíše umět pohybovat jak rovně, tak bokem.

A jak je tohle vůbec možné? Dosáhnout toho lze pomoci systému řízení zadních kol, který bude schopen kola vytočit ve větším úhlu, než jsme doposud zvyklí u modelů s řízením zadní nápravy. O pohon nového Hummeru se mají starat hned čtyři elektromotory, takže nečekejte černá oblaka a dým. Navíc, díky velkým rozměrům vozu jako takového, bude zásluhou speciálního režimu usnadněné manévrování ve městě.

Dokonce se spekuluje o tom, že novinka se bude umět otočit na místě. Touto funkcí disponují tanky, které však mají místo kol pásy. Jde o funkci „Tank Turn“ a díky nezávislému pohonu všech kol by mělo jít roztočit kola na jednotlivých stranách vozu opačnými směry. Premiéra vozu je naplánována ještě na letošní podzim. První kusy se pak do rukou zákazníků dostanou příští rok na jaře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze