Česko má další dvě ultrarychlé stanice Ionity. Najdete je na D1

28
Česko má další dvě ultrarychlé stanice Ionity. Najdete je na D1
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Ionity má v Česku již 4 nabíjecí stanice
  • Po celé Evropě provozuje 335 stanic
  • V Česku se chystají ještě další dvě lokality

Panevropská síť ultrarychlých nabíjecích stanic Ionity se právě rozrostla o dvojici nových přírůstků na českém území. Jde o dvojici stanic na 109. kilometru dálnice D1, a to jak ve směru na Brno, tak ve směru na Prahu. Obě stanice jsou u čerpacích stanic OMV s veškerým zázemím. U každé stanice v každém směru jsou k dispozici dva ultrarychlé stojany Tritium s výkonem 350 kW s tím, že je zde vždy příprava na rychlé osazení dalších dvou stojanů, pokud kapacita nebude dostačovat.

Po celé Evropě provozuje Ionity již 335 nabíjecích stanic, v Česku čtyři. Kromě těchto nově spuštěných najdeme ještě Ionity v Berouně a u Prahy. Na jaře by pak měla být spuštěna ještě stanice v Lovosicích, chystá se také stanice na dálnici D2.

Ionity Pávov

Dle standardních podmínek Ionity s nabíjením přes nabíjecí služby zapojených automobilek se za nabíjení platí většinou cena kolem 8 Kč za kWh. Neregistrovaní účastníci nebo uživatelé bez nabíjecí služby s paušální platbou pak zaplatí 21 Kč za kWh.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina

Dle standardních podmínek Ionity s nabíjením přes nabíjecí služby zapojených automobilek se za nabíjení platí většinou cena kolem 8 Kč za kWh.”

Vsude se uvadi jako “zapojena” automobilka i Kia, ale zvyhodneneho nabijeni na Ionity stanicich se od nich rozhodne nedockate...
Lumír Zonyga
Lumír Zonyga
Když něco testuji, tak naopak nabídnu zvýhodněnou cenou, nebo to dám k dispozici dočasně zdarma. Takto toho moc neotestují. Za tyto ceny jim tam podle mne davy nabíjet nepřijedou.
Ondřej Žďárský
Ondřej Žďárský
Až přibudou další e auta tak se u těchto nabíječek lidi povraždí, stačí když jdu na tankovat a zdržím se například nákupem kávy o 1,5min vidím ty pohledy lidí co stojí za mnou ,nedokážu si představit že přijedu k takové nabíječek třeba druhý nebo nedej bože třetí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze