Cadillac Escalade IQ ujede přes 700 km a dostane nevídaně velkou baterii

1
Cadillac Escalade IQ ujede přes 700 km a dostane nevídaně velkou baterii
Fotografie: Cadillac
  • Escalade IQ nabídne 800V architekturu
  • Baterie má využitelnou kapacitu 200 kWh
  • Ve výbavě se objeví tepelné čerpadlo, vzduchové tlumiče a speciální jízdní režim

U General Motors se roztrhl pytel s novými elektromobily. Automobilka totiž již dříve odhalila model Celestiq a nyní je tu plně elektrický Escalade IQ. Jak je už zvykem, přijede na modulární platformě Ultium. Nová generace modelu Escalade je jednou z nejdůležitějších novinek značky. Vůz se chlubí dojezdem až 724 km, za což vděčí obrovské baterii s využitelnou kapacitou 200 kWh. K tomu se přidává pohon všech kol, natáčení zadní nápravy a možnost tahat přívěs o hmotnosti až 3,6 tuny. Americké luxusem nabité SUV přijde v roce 2025 a standardem bude 800V architektura, což zaručí bleskurychlé nabíjení výkonem okolo 350 kW.

Díky tomu se elektrický Cadillac Escalade IQ zařadí mezi nejrychlejší elektromobily, co se rychlosti nabíjení týče. Dojezd 160 km se v ideálních podmínkách podaří získat během 10 minut. AC nabíjení půjde uskutečnit výkonem až 19,2 kW, což je také skvělé. Escalade IQ se může pochlubit výkonem 680 koní a točivým momentem 834 Nm. To však platí pouze v případě, že vůz je přepnutý do klasického jízdního režimu. Kdo bude chtít zažít dechberoucí dynamiku a zátah, dostane možnost aktivovat tzv. „Velocity Max“ mód. V tu chvíli se odemkne celkový výkon 750 koní a 1 064 Nm. Asi není potřeba zdůrazňovat, že americká novinka zvládne sprint z 0 na 100 km/h v čase okolo pěti sekund.

Cadillac Escalade IQ dále nabídne možnost řízení jedním pedálem, několik úrovní rekuperace a tepelné čerpadlo. Po stránce luxusní výbavy se objeví pětizónová automatická klimatizace, ultraširoký středový dotykový panel, vzduchové odpružení a celokožená sedadla s odvětráváním, výhřevem a masáží vpředu. Nová plně elektrická generace modelu Escalade dorazí na americký trh v roce 2025, přičemž do té doby budou ještě dále upřesněny finální technické specifikace a ceny.

Technické parametry Cadillac Escalade IQ

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 697 × 2 167 × 1 934 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon505 kW, 680 koní, točivý moment: 834 Nm
Baterie210 kWh (200 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 350 kW, palubní: 19,2 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od