Elektrické autobusy Solaris budete moci potkat i v Barceloně

1
Elektrické autobusy Solaris budete moci potkat i v Barceloně
Fotografie: solarisbus.com
  • Provozovatel MHD v Barceloně si objednal 18 kusů modelu Urbino 18
  • První autobusy od Solarisu do Barcelony zamířily už v roce 2014
  • Solaris dodal celkem téměř 900 autobusů do 18 zemí

Provozovatel městské hromadné dopravy v Barceloně si od společnosti Solaris objednal 14 elektrických autobusů Solaris Urbino 18. Jedná se o 18 metrů dlouhý autobus s baterií o kapacitě 145 kWh. Maximální výkon motoru je 240 kW. Nabíjení může probíhat jak přes pantograf, tak připojením konektoru podobně jako u plug-in hybridních nebo elektrických aut.

Solaris Urbino 18

Interiér autobusu nabídne USB porty pro nabíjení chytrých telefonů, exteriér zase kamery místo zrcátek. Půjde o podobné řešení, jako má například Audi e-tron nebo Lexus ES. Výhodou je lepší viditelnost za zhoršených světelných podmínek. Ve výbavě bude také systém inteligentních kamer, které monitorují okolí autobusu. Interiér pojme až 47 cestujících.

Solaris první autobusy do Barcelony dodal už v roce 2014. Momentálně v Barceloně jezdí až 80 hybridních a elektrických autobusů. Nedávno Solaris podepsal smlouvu o dodání elektrických autobusů do Polska. Celkově bylo objednáno téměř 900 elektrických autobusů z 18 zemí.

Diskuze ke článku
TY
ty autobusy jsou původně Neoplan. Němec tam v PL vyráběl autobusy Neoplan. Po odchodu němce se vyrábí autobus solaris s podvozkem Neoplan. Autobusy mají Holandské motory i převodovky. Trolejbusy kompletuje do holých karosérií firma ŠKODA -PLZEN -TRANSPORTATION. Také bateriové vozy s karosérií neoplán -solaris se montují v Plzni . Škoda Plzen používá i jiné karosérie pro výrobu trolejbusů nebo bateriových busů- Např SOR -LIBCHAVY.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze