Centrum Prahy se konečně dočkalo ultrarychlých nabíječek. Díky PRE

3
Centrum Prahy se konečně dočkalo ultrarychlých nabíječek. Díky PRE
Fotografie: PRE
  • Historické centrum české metropole už nabízí pomalu houstnoucí síť AC nabíječek
  • Rychlé nabíjení se mu však dosud zcela vyhýbalo, což se nyní mění
  • PRE otevřela dva ultrarychlé stojany a vedle nich ještě další dva pomalé

Pouliční pomalé nabíjení se v Praze prosazuje pomalu, avšak místa, kde v centru nabít elektromobil, už existují. Jenže rychlé, natož ultrarychlé nabíjení, které by ocenili například kurýři či provozovatelé služeb, dosud bylo doménou jen širšího centra či okrajových částí. V centru jako takovém dosud nebylo kde elektrické auto rychle nabít, to se však nyní mění. Pražská energetika zprovoznila nabíjecí hub přímo v prostoru křižovatky U Bulhara, kde se kříží hned několik důležitých komunikací včetně Severojižní magistrály. Ten nabízí dva ultrarychlé stojany Alpitronic Hypercharger s výběrem konektorů CCS 75/150 kW a dále dva AC sloupky Alfen, každý s dvojicí zásuvek na 22 kW. V jednu chvíli tu je možné nabíjet až šest elektromobilů.

Vjezd na hlídané a placené parkoviště (60 Kč za každou započatou hodinu) je z křižovatky Hybernské a Opletalovy, za novým hotelem The Cloud One Praha skrz ulici U Horské brány. Výhodou v dnešní době náhlých bouřek s kroupami může být i fakt, že parkovací místa u stojanů se nacházejí přímo pod estakádou Severjižní magistrály a jsou tedy před podobnými rozmary počasí chráněna.

Diskuze ke článku
Jirka Špinar
Jirka Špinar
Asi by bylo fajn zmínit že nabíječky se nachází na placeném parkovišti a že kromě ceny nabíjení bude třeba uhradit 60,- Kč za každou za každou ZAPOČATOU hodinu nabíjení. Bohužel ta informace není ani v appce PRE. Dále na Vás sice neprší, ale máte celkem slušnou šanci že Vám auto pokálejí holubi...:)
Petr Basa
Petr Basa
Nabíječka na placeném parkovišti, na místě uprostřed ničeho. Na první pohled trochu kontroverzní, na druhý zřejmě jediný životaschopný kompromis, v centru města. Neboť k čemu by nám byla nabíječka na parkovišti zdarma, neustále blokovaná parkujícím spalovákem. Takže vlastně nejhorší jsou na tom asi ti holubi, že. Hotel The Cloud One Praha - když jsem tím místem projížděl naposled, ještě tam nestál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze