Aplikace PRE se naučila spouštět dobíjení

1
Aplikace PRE se naučila spouštět dobíjení
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Aplikace PRE Charge umí nově ovládat dobíjení
  • K dispozici je také seznam posledních dobíjení

Největší český provozovatel dobíjecích stanic má ve svém portfoliu téměř 680 dobíjecích stanic po celém Česku. Dosud bylo nutno k dobíjení použít buď fyzický čip PRE, některou z roamingových karet (například automobilek), případně dobíjení spustit přes mobilní aplikace automobilek či roamingových partnerů. Dosud ale chyběla možnost dobíjení ovládat přímo z aplikace PRE Charge. Ta sloužila pouze k vyhledávání stanic a zobrazení jejich dostupnosti.

V těchto dnech ale PRE spustilo významnou novinku v podobě možnosti zahájit dobíjení přímo z mobilní aplikace PRE Charge. Nejdříve je potřeba projít registračním procesem a svůj zákaznický účet s konkrétním číslem dobíjecího čipu propojit s aplikací. Registrace probíhá pomocí webového formuláře do několika hodin, maximálně do 3 pracovních dnů. Až poté je možno v aplikaci registrovaný účet aktivovat. Následně už po přihlášení můžete dobíjet.

S aplikací lze mít spárován vždy jeden uživatelský účet a jeden konkrétní nabíjecí čip. Pokud máte čipů více (například pro firemní použití), dejte si pozor na vybrání toho správného. Navíc, kdybyste si doma zapomněli čip i telefon zároveň, není nic snazšího než zavolat na nonstop zákaznickou linku, odkud vám dobíjení spustí na dálku a následně zařadí do vaší běžné měsíční fakturace.

Dobíjení lze spustit jak naskenováním QR kódu u konkrétního konektoru pomocí aplikace, tak můžete v aplikaci přímo vybrat konektor a spustit dobíjení. Aplikace ukazuje i dobu dobíjení a vhod přijde také přehledná historie dobíjení, kde se ukazuje doba a počet odebraných kWh, nikoliv však cena. Tu uvidíte vždy až na konečném měsíčním vyúčtování.

Diskuze ke článku
Tomáš Veselý
Tomáš Veselý
Takže už konečně i PRE jako poslední z poskytovatelů má použitelnou aplikaci. Akorát, že vůbec.
Bez aktivní smlouvy a čipu se do aplikace nepřihlásíte a nenabijete. Teda abych byl přesný, přes QR kód nabít a zaplatit lze, ale to by udělal snad jen úplný hejl nebo neznalý zahraniční návštěvník…
Proč to u ostatních provozovatelů jde? Nešlo by prostě převzít řešení od mateřské EnBW, jejichž aplikace mobility+ toho umí násobně více a k registraci stačí kreditní karta? A to ani nezmiňuji, že i v roamingu mají u PRE nižší cenu, než mají jejich čeští zákazníci…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze