Nissan Micra se letos vrátí. Jako levný elektromobil

1
Nissan Micra se letos vrátí. Jako levný elektromobil
Fotografie: Nissan
  • Nissan plánuje na letošek návrat Micry pro dvouleté pauze
  • Využije synergií aliance Renault-Nissan-Mitsubishi
  • Zkonstruována a vyráběna bude Renaultem

Nissan zůstává součástí alianční dohody investovat během pěti let 23 miliard eur (581 miliard korun) do elektromobilní ofenzivy, ačkoliv minulý měsíc představil vlastní aktualizaci obchodního plánu pod názvem Arc, která by měla „výrazně snížit“ náklady na elektromobily nové generace. Automobilka, která se svým Leafem převrátila svého času trh, se každopádně chystá uvést v nejbližší době pět elektromobilů, nezatížených vazbami na minulost. Tedy kromě jmen, která s největší pravděpodobností zůstanou tradiční, a pokračujícího zaměření na crossovery.

Obojí se bude týkat i nového elektromobilu, který Nissan již nějakou dobu slibuje a uvede jej ještě letos. Pravděpodobně mu ponechá tradiční jméno Micra a podle Autoexpressu zcela určitě půjde o technické dvojče nového Renaultu 5 Electric, postavené na platformě AmpR. Navržen byl Nissanem, vývoj a výroba však připadly Renaultu. Chystaný elektrický Juke a nástupce Leafu, který se rovněž stane crossoverem, však zakotví v britské továrně v Sunderlandu.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Odhaduji, že to bude obdoba R5ky. Jsem taky zvědavý, jestli se k nim přidá VW, což plánoval, ale odbory to asi chtějí zaříznout.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze