Zdraví je důležitější než doprava. Stuttgartu tak hrozí zákaz naftových motorů

Zdraví je důležitější než doprava. Stuttgartu tak hrozí zákaz naftových motorů
  •  Stuttgart patří dlouhodobě k nejvíce znečištěným městům Německa
  • Dlouhodobě se tu nedaří plnit kroky k nižšímu množství emisí
  • Město vytvořilo plán, který soud shledal jako nedostatečný, a tak tam hrozí i zákaz naftových aut

Za chvilku bychom o tom mohli dát dohromady tolik dílů, jako bylo epizod seriálu Vraždy v Midsomeru. Řeč o je kauzách a nařízeních, kdy naftová auta mají zmizet z měst či rovnou z prodejních nabídek v několika státech.

Nejčerstvější události ohledně naftových aut souvisí se Stuttgartem. Tamní správní soud se přiklonil na stranu ochránců přírody. Ti požadují výrazné zpřísnění dosavadních opatření na ochranu ovzduší. S velkou pravděpodobností se podobné požadavky rozšíří i do dalších německých měst jako Mnichov nebo Berlín.

Stuttgart dlouhodobě patří k nejznečištěnějším městům Německa, a tak není velkým překvapením, že se chtějí ochránci přírody zasadit o zlepšení podmínek. Stuttgartu se dlouhodobě nedaří počet emisí snížit, a proto město vytvořilo plán, jak vše zlepšit. Prvních krok se zákazem dieselových aut nepočítá, i když postupem času by mohlo dojít i na to.

Jenže správní soud plán města na zlepšení ovzduší označil jako nedostatečný. Konkrétně soudce Wolfgang Kern konstatoval, že ochrana zdraví má větší hodnotu než zájmy řidičů.

Zdroj: zpravy.aktualne.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze