Zájem o elektrifikovaná auta v Evropě roste

2
Zájem o elektrifikovaná auta v Evropě roste
Fotografie: Patrik Svatoš, fDrive.cz
  • Největší podíl elektrifikovaných aut za první kvartál letošního roku má samozřejmě Norsko, druhé místo drží Island
  • Oproti minulému roku se podíl elektrifikovaných aut v celé Evropě zvedl z 2,5 na 6,74 procent

První kvartál letošního roku se elektromobilů,, ale také plug-in hybridům dařilo poměrně dobře, jak informuje insideevs.com. Podíl elektrifikovaných vozů je nyní v Evropě 6,74 procent. Ovšem číslo je ovlivněno především díky Norsku a Islandu.

Právě tyto země mají největší podíl elektrifikovaných aut v celé Evropě. V případě Norska jde o 69,7 procent, zatímco na Islandu o 47,2 procent. Nutno říci, že před rokem byl průměr v Evropě pouze 2,5 procenta. Za vším stojí především štědré dotace v Norsku, ale také tlak Evropské unie na jednotlivé automobilky, které musejí plnit emisní limity.

Prodeje BEV a PHEV aut v Evropě za Q1 2020

Pokud bychom se bavili pouze o elektrických vozech, Norsko se za první kvartál dostalo na 50,5 procenta, Island na 32,8 procent a třetí Švédsko na 8,5 procent.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Tohle je blbě: "Oproti minulému roku se podíl elektrifikovaných aut v celé Evropě zvedl z 2,5 na 69,7 procent". Viz. první dva odstavce v článku...
CarlosEV
já nevím, ale pod pojmem dotace si představuji spíše že něco dostanu, což ale v Norsku není, je tam pouze osvobození od DPH a od registračních poplatků... což jako štědré dotace nepovažuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze