Z Mladé Boleslavi bude město elektrických aut. Škoda je začne vyrábět v roce 2020

Z Mladé Boleslavi bude město elektrických aut. Škoda je začne vyrábět v roce 2020
  • Výroba elektromobilů značky Škoda Auto představuje velký krok při realizaci Strategie 2025
  • Od roku 2019 bude Škoda Auto vyrábět také elektrické komponenty pro plug-in hybridy
  • Škoda Auto plánuje, že do roku 2025 uvede na trh pět modelů s bateriově-elektrickým pohonem

O tom, že se Škoda Auto chce pustit do výroby elektromobilů, se už nějaký ten pátek ví. Svojí vlajkovou loď ukázalo například na frankfurtském autosalonu, kde byl Vision S obletovaným modelem.

Škoda Vision E

Budoucnost značky Škoda bude elektrická,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier. „Plánujeme, že do roku 2025 zákazníkům nabídneme pět vozů s čistě elektrickým pohonem v různých segmentech. Těší nás, že první vůz značky Škoda s čistě elektrickým pohonem bude vyráběn v České republice. Toto rozhodnutí potvrzuje velkou důvěru koncernu v zaměstnance společnosti Škoda Auto. Je to důležitý krok pro budoucnost značky Škoda i České republiky jako jednoho z center automobilového průmyslu,“ dodává Maier.

Vedle výroby elektromobilů se budou v mladoboleslavském závodě od roku 2019 vyrábět také elektrické komponenty pro plug-in hybridní vozy několika značek koncernu Volkswagen. V úvahu tedy připadá například Passat, Golf GTE nebo nějaký model řady Audi e-tron. Prvním elektrifikovaným modelem, který vstoupí na český trh, bude Škoda Superb. Dočkat se jí máme už v roce 2019. O rok později elektrifikovaný repertoár rozšíří ryzí elektromobil.

Elektrifikace modelové palety značky Škoda a výroba elektrických komponentů pro koncern Volkswagen patří mezi důležité pilíře Strategie 2025. Dalšími důležitými oblastmi jsou digitalizace produktů a procesů, vstup na nové trhy a rozšiřování klasické výroby automobilů o mnoho dalších služeb související ch s mobilitou.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze