Vyzkoušejte si zajímavé elektromobily a pomozte překonat český rekord

Pozvánka na ElektroFest 2022
Vyzkoušejte si zajímavé elektromobily a pomozte překonat český rekord
Fotografie: Jiří Paroubek, fDrive.cz
  • ElektroFest je festival čisté mobility pořádaný ve dnech 17. až 18. června 2022
  • Generálním partnerem letošního ročníku se stala značka Kia Czech
  • v Pelhřimově může veřejnost poznat a řídit nejnovější elektromobily
  • Cílem je překonat loňský rekord 127 elektroaut a strávit s rodinou zábavné vzdělávací odpoledne

Nejen aktuální nabídku elektromobilů (včetně evropského Auta roku 2022 Kia EV6) mohou návštěvníci festivalu ElektroFest 2022 vidět a vyzkoušet řídit v sobotu 18. června odpoledne na historickém náměstí města Pelhřimova. Na ElektroFestu nebude chybět rallye, zábava pro děti i dospělé, a k vidění budou i starší elektromobily, kde se od majitelů návštěvníci dozví reálné zkušenosti s provozem. Zároveň chtějí pořadatelé překonat loňský rekord 127 elektromobilů na jednom místě a návštěvníci budou mít možnost se také dozvědět, jak slouží elektromobily u Policie ČR nebo v záchranné službě.

ElektroFest je nejen o informacích, ale čekají vás i koncerty a zábava

Atmosféru rozproudí svým koncertem nejen Dan Bárta, en.Dru a Jen Hovorka, ale i vystoupení mažoretek, taneční skupiny Nart Dance a hudební skupiny Shum Davar. V závodu elektrokoloběžek si budou návštěvníci moci poměřit své dovednosti. Kdo nepojede, může třeba zkusit vyhrát zapůjčení elektromobilu na celý týden zdarma či další hodnotné ceny, které do tomboly věnovali partneři Alza, E.ON, Teslicka.cz, eHusták a další. A pro ty nejmenší? Pro ně je přichystána aréna s elektroautíčky, tvořivé aktivity a sportovní koutek.

Fanoušci elektroaut pak naživo potkají své oblíbené youtubery, jako je Tesláček a ElectroDad, a to přímo v diskuzi s odborníky z elektromobilní oblasti. Radost elektromobilistům určitě udělá také možnost vyhrát nabíjení jejich miláčka zdarma.

Jaká auta si na ElektroFestu můžete vyzkoušet?

Kdo elektromobil ještě neřídil, může si zdarma sednout za volant vybraných předváděcích elektromobilů vystavovatelů. A nejen to, zažije spolujízdu se zkušeným elektromobilistou s praktickými znalostmi, který pomůže podrobně zodpovědět všechny všetečné otázky. K dispozici na vyzkoušení bude například evropské auto roku – Kia EV6 nebo nejprodávanější elektromobil v Česku – Škoda Enyaq iV. Dále se můžete těšit na Fiat 500e, Hyundai Ioniq 5 nebo Teslu Model Y. Zájemci o předváděcí jízdu se mohou registrovat předem na této stránce, aby měli jistotu že se svezou a nebudou muset čekat frontu.

Chcete si se svým elektromobilem zkusit EcoRallye?

Pořadatelé myslí i na majitele elektromobilů, kteří si rádi zasoutěží nebo dokonce zazávodí. Ti mohou závodit v rámci EcoRallye kolem Pelhřimova, na bývalém letišti a na blízkých komunikacích. Kategorie FUN je určena pro začátečníky nebo ty, kteří chtějí jet pro zábavu. Druhá kategorie SHARP je pak vhodná pro zkušené řidiče nebo odvážné začátečníky, kdy se počítá i s noční jízdou a soutěží se na členité trati po Vysočině s rychlostním měřeným úsekem na letišti. Detailní program EcoRallye a formulář pro registraci naleznete také na příslušné stránce.

Součástí ElektroFestu je i odborná konference o elektromobilitě

Součástí ElektroFestu bude v pátek 17. června odborná konference o vzdělávání v oblasti čisté mobility na technických a dopravních středních a vysokých školách, kde vystoupí přední odborníci v oblasti čisté a multimodální mobility. Program a registrace na konferenci také naleznete na stránce k tomu určené.

Tisková konference o ElektroFestu se konala na elektrické lodi od Prague Boats

Generální partner ElektroFestu je Kia Czech

Akce se koná za velké podpory města Pelhřimov a generálním partnerem festivalu je značka Kia. „V rámci našeho strategického Plánu S plánujeme do roku 2027 představit 14 nových plně akumulátorových elektromobilů, přičemž počínaje rokem 2023 každoročně uvedeme nejméně dva elektromobily ročně,“ říká Arnošt Barna generální ředitel společnosti Kia Czech a dodává: „Na ElektroFestu návštěvníkům představíme hned dva nízkoemisní zástupce našeho portfolia – technologicky nejvyspělejší elektromobil EV6 s dojezdem až 528 km na jedno dobití a rychlostí dobíjení z 10 na 80 % kapacity akumulátoru za 18 minut, a v české výstavní předpremiéře představíme návštěvníkům zcela novou generaci modelu Niro.

Kompletní informace o festivalu včetně programu najdete na webu ElektroFestu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze