Vyprodáno. Elektrickou Škodu Citigo-e iV letos v Česku už nekoupíte

8
Vyprodáno. Elektrickou Škodu Citigo-e iV letos v Česku už nekoupíte
Fotografie: Škoda Auto
  • První sériový elektromobil s logem Škoda je do konce roku 2020 v Česku vyprodaný
  • Další vozy dorazí k zákazníkům až v roce 2021 a do budoucna se bude Citigo-e iV nabízet jen na čtyřech trzích
  • Kromě Česka to je Německo, Nizozemsko a Norsko, jinde už není možné Citigo-e iV objednat

Od začátku letošního roku dominoval registracím nových elektromobilů v Česku první sériový elektromobil domácí značky, Škoda Citigo-e iV, který sjíždí z linky v Bratislavě spolu s koncernovými sourozenci Volkswagen e-Up a SEAT Mii Electric. To se ale pravděpodobně změní, protože kvóta 2 000 kusů pro český trh je již vyprodaná. Citigo-e iV stále můžete objednávat, ale vůz vám bude dodán až v roce 2021. Tuto informaci nám sdělil Pavel Jína, který má ve Škodě Auto na starosti komunikaci produktu.

Elektromobil Škoda Citigo-e iV se také stáhl z většiny evropských trhů. Objednávat jej je možné pouze v Česku, Německu, Nizozemsku a Norsku. Jak je to s prodejními kvótami na těchto trzích se nám nepodařilo zjistit. Každopádně do budoucna bude elektrické Citigo k dispozici pouze na těchto trzích a jinde nebude možné jej objednat.

Jediný elektrifikovaný model s okřídleným šípem na kapotě, který si teď můžete koupit, je tedy plug-in hybridní Škoda Superb iV. Blíží se ale spuštění výroby dalších verzí, konkrétně plug-in hybridní Octavie a také mild-hybridních variant u motorů 1,0 TSI a 1,5 TSI. Poslední dvě motorizace jsou ale pouze částečně elekrifikované, protože nemají možnost externího nabíjení ani schopnost jízdy pouze na elektrický pohon.

Diskuze ke článku
Lobo
Je úsměvné, jak koncern elektrická auta vlastně vůbec nechce vyrábět. Tlačí ho k tomu jen splodinové restrikce. A “odborníci” v salónech nemají elektro vědomosti ani základní školy. Nemyslel jsem si, že automobilový průmysl je až takový zkostňatelý dinosaurus. ;-)
Sch
V Kalifornii a USA obecně to znají, tzv. Compliance car. Něco jako Fiat 500e. Prodají jen tolik, kolik musí a víc prodat nechtějí. V té Kalifornii už jich musí prodat výrazně víc, aby splnili požadavky, ale to k nám také dojde.
asi měli nastavit vyšší cenu, poptávka evidentně předčila jejich očekávání.
Naše firma nyní objednává Citigo, které potřebujeme mít k dodáním v druhé půlce příštího roku, aby se na nás dostala kvóta.
Laco
Stejně ho kupují jen nadnárodní firmy, musí být totiž dnes eco,nebo jen různé státní organizace z peněz všech. V soukr.rukach ho neuvidíte,a pak ti "totálně"zelení mozci všude hlásí,jak to jde na dračku. Minule psali,jak se v CZ zvedl prodej el.aut a jak lidé pomalu začínají uvažovat ecologicky a ekonomicky... A jinde se dočtete, že půlku z nich koupila policie praha a zbytek úřady,státní firmy atd.,tj.vše ze státních peněz. Jen 3auta!!!! koupené v soukromém sektoru,tj.né na firmu. U běžných aut je v soukr.sektoru prodano kolem 25-30% ročně...chce to číst i statistiky pod *
Laco
Policie praha,nakoupila x kusů hyundai nebo kie..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze