V tomto týdnu Ford odhalí konkurenci Tesly Modelu X. Dostane výroční jméno

V tomto týdnu Ford odhalí konkurenci Tesly Modelu X. Dostane výroční jméno
  • Vůz bude mít premiéru na detroitském autosalonu
  • Na trh se dostane v roce 2020

Sportovní SUV možná někomu z nás připadá jako protimluv, ale tak nám zákon dnešní doby káže. Po takových typech aut je dnes prostě vysoká poptávka a stejně je to s elektrickým pohonem, který zažívá velký rozmach. Ford napadlo oba trendy smíchat a vznikne tak něco, co nazývá Mach 1.

Čistě elektrické luxusní SUV je pro nás v začátcích elektromobility možná lepší volba než malá levná auta. Levná totiž ve skutečnosti nemohou být, vezmeme-li v potaz obrovské náklady na vývoj nové technologie. Název Mach 1 může být mnohým z vás povědomý, v sedmdesátých letech totiž šlo o jednu z variant legendárního Mustangu. Zatímco tehdy frčel Mustang, v roce 2020 to možná budou elektrická SUV. Doba se holt mění.

Mach 1 bude možným konkurentem Tesly Modelu X nebo Mercedesu-Benz EQ. Poprvé jej uvidíme po boku nového Rangeru a Edge ST na detroitském autosalonu. Datum uvedení na trh se očekává v roce 2020, určitě ale budeme víc vědět již brzy. Detroitský autosalon totiž začal již v sobotu, zkrátit čas si navíc můžete oficiálním videem od Fordu.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze