Vozy Kia dosahují skvělých prodejních výsledků, a to i ty s alternativními pohony

Vozy Kia dosahují skvělých prodejních výsledků, a to i ty s alternativními pohony
  • Od ledna do dubna bylo prodáno rekordních 166 266 vozů, jde o meziroční nárůst o 12 %
  • Skvěle se daří také elektrifikovaným modelům
  • Dobré prodeje by měly být podpořeny uvedením nového Soulu EV nebo novými plug-in hybridy

I když statistika nuda je, poslední měsíce má pro automobilku Kia velmi cenné údaje. Korejci totiž zaznamenali historicky nejvyšší počet registrací vozů Kia mezi 1. lednem a 30. dubnem (166 266 prodaných vozidel), což znamená v meziročním srovnání nárůst o 11,7 %. Evropský trh přitom v uvedeném období vzrostl pouze o 4,5 %. Určitě pomohlo uvedení řady nových modelů, které komentuje Michael Cole, COO společnosti Kia Motors Europe: „Letošní modernizace modelové nabídky Kia zahrnuje i zbrusu nové Rio, které se začalo prodávat v průběhu prvního kvartálu roku 2017. Do konce roku Kia představí i další ekologická vozidla a hnací ústrojí, stejně tak jako zbrusu nové modely, jako je městské vozidlo Picanto nebo naše vlajkové gran turismo s označením Stinger.“

Dobře se ale společnosti Kia také daří díky elektrifikaci pohonných jednotek, tedy vozů s hybridním nebo elektrickým pohonem. Prodeje hybridních vozů a elektromobilů Kia za první čtyři měsíce meziročně vzrostly více než devítinásobně, k čemuž napomohlo uvedení nového hybridního crossoveru Niro (10 339 prodaných vozů) a modelu Optima Plug-in Hybrid (307 vozů), stejně tak jako rostoucí prodeje elektromobilu Soul EV (1487 vozů).

Kia se rozhodně nemusí bát poklesu prodejů, Kia Soul EV totiž dostává silnější baterii a Niro se začne prodávat také jako plug-in hybrid. Další novinkou bude rozšíření plug-in hybridního ústrojí Optimy i do kombi Sportswagon. Automobilka si může mnout ruce, začíná se jí totiž plnit dlouhodobý cíl, a to do roku 2020 snížit průměrnou flotilovou spotřebu paliva o 25 % oproti roku 2014.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze