Volkswagenu má při výrobě elektromobilů pomáhat umělá inteligence

Volkswagenu má při výrobě elektromobilů pomáhat umělá inteligence
Fotografie: Volkswagen
  • V plánu je celá řada nových modelů
  • Zatím však musí koncern VW dotahovat silnou konkurenci
  • Do budoucna čekejme i umělou inteligenci ve výrobním procesu

Hned několik tiskových zpráv společnosti Volkswagen nám v poslední době naznačuje, že společnost postupuje kupředu v oblasti elektrických vozidel. Významně vylepšuje výrobní proces a chce dohnat jedničku na trhu – Teslu. Volkswagen proto nově vybavuje stávající závody nejnovější výrobní technologií, včetně umělé inteligence, aby lépe řídila výrobní proces a kvalita vozidel byla na co nejvyšší úrovni.

Za rok přijede hybridní verze Multivanu

V závodě v Hannoveru společnost využila tradiční letní odstávku k rekonfiguraci továrny, kde se bude nově vyrábět nová generace modelu T6.1. Dr. Josef Baumert, člen představenstva VW pro výrobu a logistiku, k celé věci říká: „Se současnými opatřeními systematicky dále implementujeme naši strategii automatizace a digitalizaci výroby. Kompletně předěláváme výrobní závod v Hannoveru, takže v budoucnu zde budeme moci kromě našeho úspěšného modelu T 6.1 vyrábět i další vozidla. Za rok totiž dorazí hybridní verze modelu Multivan, která se právě zde bude produkovat společně s modely řady ID.

V plánu je také elektrický ID. Buzz, který je nástupce slavného Volkswagenu Bus. Ten vstoupí do výroby v roce 2022 a nabídne to nejlepší, čím bude Volkswagen disponovat. Součástí změn je taktéž nová lakovna, která bude umět lakovat ve vícebarevných schématech, která jsou často viděná na koncepčních vozech. Celkově však VW dohání technologickou ztrátu, kterou mají na svědomí krom jiného také neustálé problémy se softwarem modelu ID.3.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze