Volkswagen přestaví další továrnu pro elektromobily ID

Volkswagen přestaví další továrnu pro elektromobily ID
Fotografie: volkswagen-newsroom.com
  • Od roku 2022 se počítá v závodě v Emdenu s výrobou elektrického SUV ID.4 a později i dalších vozů
  • Investice do přestavby se bude pohybovat okolo jednoho milionu eur
  • Zaměstnance čeká výzva v oblasti kvalifikace

Výrobní závod v Emdenu bude prvním v Dolním Sasku, který bude vyrábět elektromobily ve velkých počtech. Od roku 2022 v něm bude vznikat nové kompaktní SUV ID.4 a později i další elektromobily. Výroba ostatních vozů se spalovacími motory zde bude pokračovat během víceletého přechodného období. Rozšíření počítá v poslední fázi s kapacitou výroby až 300 tisíc elektromobilů ročně.

Zahájení přestavby závodu v Emdenu

Ralf Brandstätter, předseda představenstva značky Volkswagen, k tomu říká: „Rekonstrukcí našeho závodu v Emdenu na výrobu elektromobilů urychluje Volkswagen systémovou změnu. Volkswagen investuje do transformace tohoto výrobního závodu přibližně jednu miliardu eur. Výrobní závod v Emdenu se tak stane důležitým pilířem naší elektrické strategie.

S přechodem na výrobu elektromobilů přichází i nutnost důkladně vyškolit personál. Od podzimu 2019 působí zaměstnanci z Emdenu v Cvikově, kde se podílejí na montáži výrobních zařízení a spuštění výroby elektromobilů ID.3 Získané zkušenosti následně využijí v Emdenu. Volkswagen se do budoucna plánuje stát lídrem v oblasti elektromobility a do roku 2025 chce na trh uvést více než 20 elektromobilů, proto zaměstnance i nadále čeká značná výzva v oblasti jejich kvalifikace.

V Emdenu bude základem rekonstrukce nová montážní hala s plochou téměř 50 000 metrů čtverečních. Karosárna a lisovna se zvětší o 23 000 metrů čtverečních, lakovna bude modernizována a na ploše 6 000 metrů čtverečních a počítá se i s novými sklady. Dokončení budov je plánováno na léto 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze