Volkswagen ID.5 převlečený za Subaru krouží po Nürburgringu

Volkswagen ID.5 převlečený za Subaru krouží po Nürburgringu
Fotografie: Volkswagen
  • Každý koncernový kompaktní elektrický crossover dostane i verzi kupé
  • Volkswagen ID.5 je určený exkluzivně pro Evropu

Už nějakou dobu křižují cesty i necesty zamaskované prototypy chystané kupé-verze již prodávaného Volkswagenu ID.4. Volkswagen ID.5 najíždí testovací kilometry v několika exemplářích, shodně zamaskovaných tak, aby připomínaly vozy Subaru. Tentokrát špioni insideevs.com zachytili jeden z nich v plném kalupu na Nürburgringu. Jde o dvoumotorovou sportovní verzi GTX s pohonem převzatým z Audi Q4 e-tron 50, tedy s výkonem 299 koní a schopností zrychlit z klidu na 100 km/h kolem šesti sekund. Baterie bude mít kapacitu 82 kWh, z toho 78 kWh bude využitelných.

Rozdíly mezi ID.4 a ID.5 se omezí na odlišnou linii střechy a tvar zádě plus několik detailů. S největší pravděpodobností však oba vozy dostanou výrazně odlišný setup podvozku i pohonu, samozřejmě v rámci konstrukční unifikace. Vzhledem k velikosti vnitřního prostoru v ID.4 lze předpokládat, že i se sníženou střechou poskytne zadní polovina ID.5 dost místa lidem i nákladu. Transportní choutky však poněkud omezí snížená užitečná hmotnost.

Volkswagen nenechává nic náhodě, takže všechny crossovery, aktuálně stavěné na elektrické platformě MEB, dostanou dvě verze. Kromě klasického SUV také čím dál oblíbenější splývavou záď ve stylu kupé. Týká se to jak Volkswagenů ID.4 a ID.5, tak Audi Q4 e-tron a Škody Enyaq. Exkluzivněji laděné kupé-verze budou řidičštěji laděné a nabídnou výrazně odlišný zážitek, samozřejmě při zachování maximální užitečnosti. Nepůjde tedy pouze o designérské výstřelky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze