Volkswagen ID. Buzz a ID. Buzz Cargo jde oficiálně do prodeje na českém trhu

Volkswagen ID. Buzz a ID. Buzz Cargo jde oficiálně do prodeje na českém trhu
Fotografie: Volkswagen ČR
  • ID. Buzz Pro startuje na částce necelých 1,6 milionu Kč
  • Užitková verze Cargo vyjde na 1,2 milionu Kč
  • Vůz slavil velký úspěch již při spuštění předprodeje

Značky Volkswagen Užitkové vozy a Volkswagen osobní vozy dnes oficiálně spustily prodej nových modelů ID. Buzz a ID. Buzz Cargo na českém trhu. ID. Buzz navazuje na kultovní modelovou řadu Transporter a přenáší všechny její výhody do elektrické éry. ID. Buzz Cargo již obdržel prestižní ocenění „International Van of the Year 2023“ pro nejlepší nový lehký užitkový vůz na evropském trhu. Své výjimečné kvality ID. Buzz suverénně potvrdil také v náročných testech bezpečnosti Euro NCAP ziskem nejvyššího možného hodnocení v podobě pěti hvězdiček. Nové modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo jsou již k dispozici k testovacím jízdám u českých prodejců. Ceny osobní verze ID. Buzz Pro začínají od 1 593 854 Kč včetně DPH. Užitkovou variantu ID. Buzz Cargo lze objednávat za ceny od 1 236 741 Kč bez DPH.

Autorizovaní prodejci značek Volkswagen Užitkové vozy v České republice již nabízejí svým zákazníkům testovací jízdy s dlouho očekávanými vozy ID. Buzz a první vozy začnou v průběhu prvních měsíců roku 2023 předávat zákazníkům, kteří si tento elektromobil objednali v rámci předprodeje. Všestranný ID. Buzz, nabízený v osobní i užitkové verzi, poskytuje prakticky orientovanou elektromobilitu s velkorysým, variabilním vnitřním prostorem, nulovými lokálními emisemi, rozsáhlou konektivitou a extrémně hospodárným provozem.

„Výhradně elektricky poháněný ID. Buzz přichází k českým prodejcům! S touto skvělou zprávou vstupujeme do nového roku, který našim zákazníkům přinese řadu dalších atraktivních novinek,“ říká Jakub Šebesta, ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice. „ID. Buzz a ID. Buzz Cargo o svých mimořádných schopnostech přesvědčily již řadu nezávislých odborníků v různých zemích, ale také desítky tisíc evropských zákazníků, kteří si ID. Buzz objednali už v rámci předprodeje, a za jeho volant tak usednou v nejbližších dnech a týdnech. Progresivní ID. Buzz boduje jak svým ikonickým designem, tak vyspělou technikou ve spojení s bezkonkurenčními užitnými vlastnostmi. Je to zkrátka typický Bulli, ovšem navíc s čistým elektrickým pohonem,“ dodal dále Šebesta.

Technické parametry Volkswagen ID. Buzz Pro

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 712 × 1 985 × 1 937 mm, 2 486 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 310 Nm
Baterie82 kWh (76,6 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 423 km
Cena od1 593 834 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze