Volkswagen chce své autonomní auto na silnicích už v roce 2025

Volkswagen chce své autonomní auto na silnicích už v roce 2025
  • Pět autonomních Volkswagenů e-Golf se testuje v ulicích Hamburku
  • Každý vytváří pět gigabajtů dat každou minutu
  • Volkswagen do elektromobility a autonomních technologií investoval více jak jeden bilion korun

Volkswagen vstupuje nejen do nové elektrické éry, ale podobně jako ostatní automobilky, i on pracuje na autonomním řízení. Podle carscoops.com by Volkswagen rád v roce 2025 uvedl do provozu plně autonomní systém řízení.

Volkswagen už na svých autonomních vozech pracuje nejen v kanceláři. Pět autonomních e-Golfů se testuje v ulicích Hamburku. Upravené auta mají ve výbavě 7 radarů, 11 laserů, 14 kamer a 14 ultrazvukových senzorů. Jednoduše řečeno jde o jezdící počítače. Všechny senzory a radary produkují pět gigabajtů dat každou minutu, které pak zpracovává počítač, který Volkswagen výkonově přirovnává k 15 vysoce výkonným notebookům.

Volkswagen investoval do elektromobility a autonomní technologie zhruba 44 miliard eur, více jak jeden bilion korun. Tato investice by měla vést k tomu, že jednou opravdu na silnicích uvidíme automobil s logem Volkswagenu například bez volantu či pedálů. Je to poměrně odvážné tvrzení, o to více, když víme, že například Tesla má s autonomním řízením problémy i přesto, že má prakticky nepředstavitelné množství dat z reálného provozu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze