V okolí Německa vyroste další továrna na baterie. Je ve hře i Česká republika?

V okolí Německa vyroste další továrna na baterie. Je ve hře i Česká republika?
  • Továrnu má stavět společnost Terra E Holding GmbH
  • Při plném vytížení má mít výrobní kapacitu až 34 GWh
  • Gigafactory v Nevadě zvládne při plném vytížení 105 GWh

Elektromobilita jako taková se rok od roku rozrůstá, s čímž roste potřeba zásobovat automobilky jednotlivými díly. Nejdůležitější jsou baterie, a možná i proto oznámila společnost Terra E Holding GmbH, že v Německu postaví svojí gigafactory. Pokud by to nedopadlo v Německu, tak v některé z okolních zemí. Že by byla ve hře i Česká republika?

Zda je jedna z pěti vytipovaných lokalit někde v České republice, to bohužel nevíme. Továrna, která byla oznámena společností Terra E Holding, si každopádně své přirovnání ke Gigafactory zaslouží. Plánovaná kapacita v plném provozu totiž činí 34 GWh. Pro srovnání: Tesla ve své Gigafactory v Nevadě chce v roce 2020 najet na plnou kapacitu, která činí 105 GWh.

„Společnost Terra E Holding GmbH si v příštím měsíci vybere jedno z pěti kandidátských míst v Německu nebo v sousedních zemích, kde vybuduje továrnu na výrobu baterii,“ řekl generální ředitel společnosti Holger Gritzka v rozhovoru pro Bloomberg.

Svojí „Gigafactory“ staví kousek od Berlína i Daimler. Ten do své továrny na výrobu baterií investuje až 500 milionu eur. A nejen Daimler. Svojí další Gigafactory chce stavět i Tesla, a to buď v Evropě, anebo v Asii.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze