Virtuální realita Holoride pro vozy Audi jde na trh. Víme, kolik bude stát

Virtuální realita Holoride pro vozy Audi jde na trh. Víme, kolik bude stát
Fotografie: Holoride
  • Cestující na zadních sedadlech si mohou díky headsetu HTC Vive Flow užívat jízdu ve VR
  • Systém zajistí naprostý soulad pohybu vozidla s VR obsahem

HTC Vive společně s Holoride a Audi informovalo o zahájení prodeje revolučního zábavního VR infotainmentu. Jeho prostřednictvím mohou pasažéři na zadních sedadlech proměnit jakoukoli cestu v zábavný/vzdělávací zážitek.

Navzdory úžasnému pokroku v automobilových technologiích za posledních několik desetiletí se možnosti zábavy v automobilech téměř neposunuly,“ řekl Nils Wollny, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Holoride. „S uvedením Holoride na trh se ale vše mění. Pomocí technologie spojující flexibilní obsah reagující na pohyb vozidla a pohlcujícími VR headsety redefinujeme zábavu na cestách a nabízíme cestujícím možnost, proměnit každou cestu ve výlet do motoverza.

Holoride

Integrace systému Holoride do vybraných vozů Audi je pokračováním dlouhodobé spolupráce, která začala již v roce 2019, kdy Audi spolu s Holoride představilo novou technologii na veletrhu CES, kde si ji redakce fdrive.cz mohla vyzkoušet. Nyní společně s HTC uvádí do prodeje první sadu pro automobilní VR příhodně zvanou Pioneers pack. Ta cestujícím zpřístupní svět hry Cloudbreakers: Leaving Haven studia Shell Games známého pro VR verzi titulu Among Us. Na hře se podílela i kreativní agentura Superconductor založená hollywoodskými talenty Justinem Linem (Fast & Furious) a bratry Anthonym a Joe Russoovými (Marvel Cinematic Universe).

Dobrodružství, ale i pohodlnější cesta

Hráči se mohou těšit na cestu plnou akce a dobrodružství, kterou je provedou postavy Deva, jeho sběračského robota Skyjacka a I.O.N.E. Budou s nimi putovat nepřátelským prostředím na obloze planety Stratus v boji s hlídkami umělé inteligence, které je nutné cestou do cíle sestřelovat.

Holoride

Zážitky se systémem Holoride přináší nejen novou formu zábavy na cestách, ale také pohodlnější cestování obecně. Naprostý soulad pohybu vozidla s VR obsahem nechá i citlivější jedince zapomenout na hrozbu nevolnosti z jízdy na zadních sedadlech. Každé brzdění, změna směru i zrychlení se okamžitě projeví ve VR a problémy, které vznikají v důsledku nesouladu mezi vjemem pohybu a vizuálním kontaktem se statickým interiérem vozidla, zcela mizí.

Průkopnický Pioneers Pack

Aby si cestující mohli vychutnat zážitek z jízdy s technologií Holoride, budou potřebovat balíček Pioneers' Pack a kompatibilní vozidlo značky Audi (např. Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, Audi e-tron GT). Balíček je již nyní dostupný v Německu prostřednictvím elektronického obchodu shop.holoride.com a na další trhy napříč USA, Evropou a Asií se dostane v průběhu roku 2023.

Obsah balíčku Pioneers Pack:

  • HTC VIVE Flow: lehké a pohodlné brýle pro virtuální realitu s podporou platformy Holoride
  • Gamepad 8BitDo Pro 2: herní ovladač s důvěrně známým rozložením prvků
  • Bezpečnostní popruh: uchycení komponent systému k bezpečnostním pásům pro krizové situace
  • Roční předplatné služby Holoride

Po uplynutí prvního roku bude předplatné k dispozici za měsíční poplatek 19,99 € (v přepočtu zhruba 500 korun) nebo roční platbu ve výši 179,88 € (necelého 4,5 tisíce korun). V rámci předplatného získají cestující přístup k neustále se rozrůstajícímu katalogu obsahu včetně her jako Cloudbreakers: Leaving Haven a zábavného vzdělávacího obsahu z kategorie edutainment. Chybět nebude ani webový prohlížeč Holoride a všestranná funkce zrcadlení obrazovky smartphonu, která umožní sledování jakéhokoli obsahu na 180" virtuální obrazovce umístěné v pohyblivém VR prostředí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze