Víme, kolik ujede nová třída S od Mercedesu čistě na elektřinu

Víme, kolik ujede nová třída S od Mercedesu čistě na elektřinu
Fotografie: Youtube.com
  • Dojezd čistě na baterie by měl činit 100 kilometrů
  • Zatím se neví technická specifikace pohonné jednotky

O nové generaci vlajkové lodi Mercedesu se začíná v posledních týdnech mluvit stále více. Nyní je navíc jasné, kolik kilometrů ujede chystaná verze plug-in hybrid. informuje o tom insideevs.com. Nová generace třídy S přijede pod kódovým označením W223 a bude technologickou i designovou přehlídkou toho, co aktuálně značka dokáže vyrobit.

Navíc se některé prvky výbavy z něj dostanou do nižších řad, ovšem až v průběhu dalších let. Třída S tak bude opět prvním vozem, na němž bude Mercedes dokazovat svou vyspělost. Zpět ale k chystané verzi PHEV. Ta by dle slov samotné automobilky měla ujet na čistě elektrický pohon rovných 100 kilometrů. Slušná porce, co říkáte? Prakticky by tak vůz mohl posloužit na každodenní dojíždění do práce, kdy někteří ujedou každý den i více jak 50 km.

Bohužel to je jediné, co o této verzi zatím víme. Mercedes totiž nezveřejnil přesnou specifikaci pohonného ústrojí, takže v tomto ohledu můžeme až do oficiální premiéry jen tipovat. Pokud se zmíněný dojezd potvrdí, bude se jednat o jeden z nejlepších plug-in hybridů na současném trhu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze