Známe místa, kde bude stát osm nových nabíjecích stanic v Praze

Známe místa, kde bude stát osm nových nabíjecích stanic v Praze
  • Místa vybralo hlavní město Praha a následně bude nabíjecí stanice pronajímat poskytovatelům
  • Jedná se o první vlnu rozšíření nabíjecích stanic na území hlavního města Praha
  • Další nabíjecí stanice budou vyrůstat postupně až do roku 2020

Nabíjecí stanice pro elektromobily jsou už v České republice poměrně dobře rozšířené, ale s rostoucí poptávkou po elektromobilech se infrastruktura přeci jen musí dál zvětšovat. A zvětšovat se bude minimálně v Praze, kde vyroste hned osm nových nabíjecích stanic.

Vše vzalo do rukou hlavní město Praha, které připraví stanoviště, kde nabíjecí stanice budou stát, a následně je formou aukce bude pronajímat jednotlivým provozovatelům jako PRE nebo ČEZ. Momentálně provozovatel ještě není znám. Už v lednu letošního roku jsme vás informovali o tom, že prvních osm nabíjecích míst vyroste ještě v první polovině letošního roku. Nyní už víme, o jaké lokality přesně půjde.

V ulicích U Vinohradské nemocnice, Vršovická, Drahoňovského, Radimovická, dále na Černém Mostě (P+R), na Rajské Zahradě (P+R), v Letňanech (P+R) a také v Ládví (P+R) – v těchto lokalitách ony zmíněné nabíjecí stanice budou stát. Stanice v ulici Vršovická není na naší mapě výše uvedená, protože přesné umístnění neznáme.

Celkově má v období mezi rokem 2019 a 2020 vzniknout celkem 59 nabíjecích stanic. V případě poloviny z nich má jít o rychlonabíjecí stanice.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze