Valeo a Mobileye spojují síly. Cílem je vývoj nového standardu autonomních aut

Valeo a Mobileye spojují síly. Cílem je vývoj nového standardu autonomních aut
  • Valeo bude v této spolupráci přispívat znalostmi v oblasti senzoriky
  • Společně budou obě společnosti pracovat na matematickém modelu bezpečnosti pro autonomní auta

V Las Vegas na veletrhu CES 2019 uzavřelo Valeo dohodu o partnerství s firmou Mobileye, která se zabývá vývojem a podporou nového bezpečnostního standardu pro autonomní vozidla. Je založený na tzv. Responsible-Sensitive Safety (RSS), což představuje matematický model bezpečností. Tento standard pak budou společně šířit mezi všemi výrobci aut a jejich součástek.

Vize autonomního auta

Díky odbornosti a dlouholetým zkušenostem v oblasti autonomních vozidel a vývoje jejich senzorů bude Valeo od nynějška podporovat a spolupracovat na RSS s cílem dosáhnout té nejlepší úrovně bezpečnostních standardů pro samořídící auta,“ zdůraznil Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Valeo.

RSS by měl být použitelný pro veškeré typy senzorů či softwaru a určovat, co znamená bezpečné autonomní řízení. RSS se formuje na základě lidského vnímání bezpečného řízení podle logicky ověřitelných pravidel a předem definovaných reakcí. Tento model již rovnou předepisuje, jak bude bezpečnost vypadat, a nevychází z milionů kilometrů testovacích jízd, kdy se systém prvky bezpečnosti teprve učí.

Valeo přispěje svou odborností v oblasti senzoriky, v níž se skupina v současné době řadí ke světové špičce. Disponuje totiž nejširší řadou senzorů užívaných v autonomních autech zahrnující kamery, radary, ultrazvukové snímače a laserový snímač Valeo SCALA, jediný sériově vyráběný LiDAR senzor na trhu vyvinutý speciálně pro vysoké nároky na odolnost a spolehlivost.

Toto partnerství jde ruku v ruce s přístupem Valeo k budování ideálního vývojového prostředí pro mobilitu budoucnosti, které zahrnuje nejen hráče z automobilového průmyslu, ale i technologické firmy z oblasti telekomunikací a spotřební elektroniky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze