V USA vznikne první továrna vyrábějící elektromobily Hyundai a Kia

V USA vznikne první továrna vyrábějící elektromobily Hyundai a Kia
Fotografie: Hyundai
  • Výroba bude spuštěna v roce 2025
  • Ročně má vyprodukovat 300 tisíc elektromobilů

Koncern Hyundai Motor Group oficiálně podepsal dohodu s americkým státem Georgia o investici 5,5 miliard dolarů pro stavbu nové továrny. V ní se budou vyrábět výhradně elektromobily a baterie, jak píše electrek.co. Jedná se o první americkou továrnu pro elektromobily Hyundai na území USA. Produkovat má širokou škálu nadcházejících elektrických modelů s logem Hyundai, Kia a Genesis. V Americe se přitom již dnes vyrábí vozy těchto značek, konkrétně v Montgomery v Alabamě. Pro elektromobily zde ale stále není připravena „půda“.

Výstavba továrny započne na začátku roku 2023 a komerční výroba má být spuštěna v roce 2025. Stejný rok má roční produkce dosáhnout objemu 300 tisíc elektromobilů. Hyundai uvádí, že závod na výrobu baterií bude vyvíjen prostřednictvím strategického partnerství, které bude zveřejněno o něco později. S novými závody na výrobu elektromobilů a baterií se Hyundai Motor Group chce do roku 2026 stát jedním ze tří největších poskytovatelů elektromobilů v USA. Korejský koncern také plánuje implementovat mnoho pokročilých výrobních technologií, které jsou v současnosti testovány v Hyundai Motor Group Innovation Center v Singapuru (HMGICS).

Všechny výrobní procesy, včetně shromažďování objednávek, zásobování, logistiky a výroby, budou optimalizovány s využitím všech důležitých dat. Klasičtí pracovníci potom dostanou robotickou asistenci, aby výroba byla co nejhladší. Nově vybudovaný závod se bude při výrobě energie spoléhat především na obnovitelné zdroje a hodlá využívat technologie pro snižování emisí, aby splnil požadavky RE100.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze