V Maďarsku začínají hromadně rušit parkovaní elektromobilů zdarma

24
V Maďarsku začínají hromadně rušit parkovaní elektromobilů zdarma
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • V Maďarsku už letos nemůžete parkovat zdarma v 10 městech
  • Od dalšího roku se přidávají další 2 města

Nejen v Česku, ale i v Maďarsku je v některých městech možné za splnění různých podmínek parkovat s elektromobilem zcela zdarma. Tomu však začíná být přítrž v případě maďarských měst. Podle informací villanyautosok.hu dokonce začínají města tuto výhodu rušit a zavádět stejné poplatky za stání elektromobilu jako v případě fosilních konkurentů. Tato změna se nově chystá od příštího roku 2023 ve více městech.

V seznamu 34 měst, kde se dalo parkovat zdarma, jich tento nebo příští rok hodně končí. Na konci října oznámila konec zvýhodněného parkování radnice města Ostrihom ležícího na hranicích se Slovenskem a sousedícího s městem Štúrovo, podobné rozhodnutí je už schváleno s účinností od ledna 2023 ve městě Kecskemét. Dalšími městy, kde už si majitelé elektromobilu nově platí za parkovné, jsou Györ, Ajka, Hódmezővásárhely, Nyíregyháza, Nagykanizsán, Siófok, Szentendre, Velencén, Zalaegerszeg a Zöld.

Diskuze ke článku
Radek Polák
Radek Polák
Když chceš opici musíš mít na banány ! Chcou být eco tak za svoje ! Žádne dotace ani výhody ! 😂
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
Uprimne, kdo ma na elektromobil, ma i na parkovani.....
Martin Šafránek
Martin Šafránek
Naposledy upraveno: 9. 11. 2022 10:12
Problém je ten, že zatímco v západní evropě se elektromobilita podporuje, zde se jí snaží přistřihnout křídla. Najednou vadí také parkování EL aut na modrých zónách, a vadí už i parkování sdílených aut na modrých zónách. Takže ideál české politiky je přechod vlastníků lokálně bezemisních aut na čoudíky?

A zároveň se stanoví takové emisní předpisy, že je splní pouze vozy s částečnou elektrifikací? Já jen zdali všem milovníkům benzínu dochází, že když se začnou méně prodávat EL auta, tak automobilky prostě opět zdraží benzínová a dieselová auta, protože do jejich ceny budou muset promítnout část emisních pokut.
Two Gamers cz
Two Gamers cz
Madarsko jede na proruske vlně není se čemu divit 😜

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze