V Kalifornii vyroste sedm nových vodíkových stanic

V Kalifornii vyroste sedm nových vodíkových stanic
Fotografie: toyota.com
  • Zasadí se o to automobilka Toyota a společnost Shell
  • K dispozici na tento projekt bude více jak 16 milionů dolarů

Podpora elektromobility již napříč světem funguje, i když ne všude zcela stejně. Těžko bychom hledali značku čerpacích stanic, která by spolupracovala s automobilkou na budování nabíjecích stanic, ale v případě vodíkové stanice se tak stalo. Spolupráci konkrétně navázaly společnosti Toyota a Shell a stavět se bude v Kalifornii.

Kalifornská energetická komise (CEC) vydala oznámení o udělení dotace (NOPA) se základními parametry. Celkově bude k dispozici na tento projekt 16 362 500 amerických dolarů.

„Zajištění služeb dostupného, spolehlivého a pohodlného čerpání paliva je klíčem k širšímu přijetí vozidel poháněných palivovými články,“ uvedl Craig Scott, senior manažer pro vyspělé automobilové technologie ze společnosti Toyota Motor North America, a dodal: „Partnerství se společností Shell znamená obohacení rozvoje vodíkové infrastruktury v Kalifornii o zkušenosti a zdroje významné energetické společnosti. Společný tým firem Toyota a Shell nás opět posune o krok blíže k vodíkové společnosti.“

„Vozy na vodík by mohly sehrát důležitou roli ve zlepšování kvality ovzduší a současně motoristům zajistit potřebné pohodlí a praktičnost. Tento typ spolupráce mezi vládními orgány a průmyslem je klíčem k tomu, aby se vodík stal reálnou volbou. Je to skvělá příležitost, jak dostat na silnice vyšší počet vozů na vodíkové palivové články a napomoci k plnění cílů v oblasti snižování uhlíkových emisí celého státu,“ nechal se slyšet Oliver Bishop, ředitel sektoru vodíku ze společnosti Shell.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze