V BMW iX si brzy odbude premiéru „Parkovací asistent Professional“

V BMW iX si brzy odbude premiéru „Parkovací asistent Professional“
Fotografie: BMW
  • Funkce bude dostupná pro všechny varianty vozu od března
  • Využívá data GPS a údaje o trajektorii definované pohyby volantu pro složité manévry s délkou až 200 metrů
  • BMW také přináší novinky do aplikace My BMW související s nabíjením
  • K dispozici jsou také novinky v individualizaci exteriéru a interiéru BMW i4

BMW iX podtrhuje svůj status technologické vlajkové lodi premiérou nového a jedinečného systému pro automatické parkování. Parking Assistant Professional, který bude k dispozici od března 2022 pro všechny modelové varianty, umožňuje mimořádně pohodlné parkování v režimu automatizované jízdy.

Je to vůbec BMW? Projeli jsme elektrický koráb iX v Česku – první pohled

Pomocí GPS a údajů o trajektorii definované pohyby volantu dokáže systém uložit různé manévry, z nichž každý může mít délku trasy až 200 metrů. Po opětovném příjezdu do příslušného výchozího bodu pak může Parking Assistant Professional převzít kompletní řízení včetně zrychlování, brzdění, řízení a volby směru jízdy vpřed a vzad. Řidič se může během automatického manévru soustředit na sledování okolí.

Novinkou v nabídce výbavy všech modelových variant BMW iX je šedý metalický lak BMW Individual Oxid Grey a 22palcová M aerodynamická kola v barvě Bicolour Titanium Bronze s 3D lesklou povrchovou úpravou.

BMW iX xDrive 50

Rozměry4 953 × 1 967 × 1 965 mm, 2 510 kg
Výkon385 kW
Baterie111,5 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)631 km

Aplikace My BMW s novými funkcemi pro pohodlné nabíjení

Aplikace My BMW je univerzálním rozhraním pro komunikaci mezi řidičem, vozidlem, značkou BMW a prodejcem BMW. Na jaře 2022 bude její nabídka funkcí rozšířena o digitální služby BMW Charging, jež přinesou do života s elektrifikovanými vozy více komfortu. Řidičům modelů BMW s čistě elektrickým nebo plug-in hybridním pohonem dále usnadní vyhledávání a výběr veřejných nabíjecích stanic. Aplikace My BMW zobrazuje nabíjecí stanice a jejich dostupnost přímo na mapě.

Kromě toho aplikace My BMW usnadňuje také využívání veřejných nabíjecích míst. Řidiči BMW iX nebo BMW i4 mohou nyní zahájit nabíjení vysokonapěťové baterie naskenováním QR kódu nebo jediným ovládacím krokem přímo v aplikaci My BMW.

Novinky v individualizaci exteriéru a interiéru BMW i4

Nové možností individualizace exteriéru a interiéru jsou k dispozici pro čistě elektrické BMW i4 a zahrnují nové laky karoserie a kožené čalounění, stejně jako exteriérový paket M Carbon.

Novinkou v nabídce barev karoserie jsou speciální metalické laky BMW Individual Brilliant White (bílá) a Frozen Dark Grey (šedá). Kromě toho jsou pro příslušné M modely BMW a ve spojení s provedením M Sport k dispozici také metalické laky BMW Individual Frozen Pure Grey (šedá) a Frozen Portimao Blue (modrá). BMW i4 M50, pro které byl dosud exkluzivně vyhrazen exteriérový paket M Carbon, bude od března 2022 ve spojení s provedením M Sport k dispozici také pro všechny ostatní modelové varianty BMW i4 a BMW řady 4 Gran Coupé. Jeho součástí jsou rámečky krajních nasávacích otvorů vzduchových clon v předním nárazníku, kryty vnějších zpětných zrcátek, zadní spoiler a vložky difuzoru z lehkého plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny.

BMW i4 je klasický elektromobil a ostudu neudělá

V interiéru BMW i4 si zákazníci mohou vybrat obzvláště propracované a kvalitně provedené rozšířené kožené čalounění BMW Individual Merino v barevných variantách černá, bílá, hnědá Tartufo, modrá Fjord/černá a červená Fiona/černá. Pro ještě exkluzivnější atmosféru uvnitř je ve stejných barvách k dispozici celokožené čalounění BMW Individual Merino, které přidává kožené čalounění přístrojové desky. Od března 2022 lze navíc splnit individuální designové požadavky v interiéru díky speciálnímu čalounění z programu BMW Individual.

BMW i4 eDrive 40

Rozměry4 783 × 1 852 × 1 448 mm, 2 050 kg
Výkon250 kW
Baterie83,9 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)590 km
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze