V Americe vám zboží ze supermarketu může doručit autonomní auto

V Americe vám zboží ze supermarketu může doručit autonomní auto
  • Služba zatím funguje pouze pro 400 domů v San Jose
  • Brzy by se mělo autonomně rozvážet po celé Kalifornii

Startupů je v Silicon Valley víc než dost, najdeme však mezi nimi i skutečně zajímavé. Společnost AutoX odstartovala službu na doručování zboží ze supermarketu pomocí autonomního auta. Prvotní verze zatím bude umět obsloužit pouze 400 domů v severní části San Jose. Společnost již zaměstnává téměř 90 lidí a ve své flotile má dva autonomní vozy.

Po pilotním provozu se AutoX chystá rychle rozrůst do zbytku Kalifornie. Pokud bydlíte v severní části San Jose, stačí si stáhnout appku, zadat svou adresu a můžete začít objednávat. Zatím tak musíte činit den dopředu, aby si vůz přes noc mohl promyslet svou denní „štreku“. Když vůz dorazí k vám před dům, přijde vám notifikace a vy si nákup vyzvednete z kufru. Ten se otvírá pomocí mobilní aplikace a po nákupu se stáhne boční okénko, kde si můžete k nákupu přidat něco malého k zakousnutí.

Všichni se prozatím soustředili na autonomní převoz lidí, avšak autonomní převoz zboží není vůbec zcestná myšlenka. Společnost svůj nápad začala realizovat v září roku 2016 a od té doby ušla dlouhou cestu. Nyní již od investorů vybrala přes 43 milionů dolarů a má vlastní kanceláře i v Číně, která je po Americe její další cíl. Úspěchy firmy stojí především na autonomních vozech. Ty jsou samozřejmě vybaveny lidary a velkou armádou dalších senzorů. Nespoléhají se však pouze na ty, ale ruku k dílu přidávají také levnější kamery s vysokým rozlišením. Doufejme že se provoz autonomních vozů obejde bez větších problémů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze