Už zítra se Porsche Taycan ukáže světu. Co všechno o něm víme?

Už zítra se Porsche Taycan ukáže světu. Co všechno o něm víme?
  • Porsche Taycan se bude prodávat hned v několika kapacitách baterie
  • Půjde o první automobil, který bude mít v infotainmentu integrovanou aplikaci Apple Music
  • Světová premiéra se odehraje už zítra v 15 hodin středoevropského letního času

Všichni milovníci elektromobility, Porsche anebo třeba jen velkých eventů, zbystřete. Už zítra se své světové premiéry dočká první elektrické Porsche – Taycan. Celé představení můžete sledovat i vy, a to díky oficiálnímu kanálu této německé automobilky na YouTube. Premiéra startuje v 15 hodin středoevropského letního času.

Co všechno můžeme od Taycanu čekat? Porsche by nás nemělo prakticky ničím překvapit. Důmyslně a chytře Porsche plánovalo své marketingové aktivity, takže nejdříve jsme se dozvěděli, jak to bude s výkonem a dojezdem. Později došlo i na nějaké ty ochutnávky interiéru a nedávno jsme se právě na interiér mohli podívat v celé své kráse. Není ani tajemství, že Taycan se má prodávat v několika kapacitách baterie tak, jak se to u elektromobilů standardně dělá.

Základní verze Taycanu bude dodávána s 80kWh baterií a pohonem zadních kol. Zájemce si u ní bude moci vybírat ze dvou motorových variant, které nabídnou výkon buď 322, nebo 376 koňských sil. Cena základní varianty bude začínat na částce 90 tisíc dolarů, což je přibližně 2,5 milionu korun.

Porsche Taycan interiér

Kdo se nespokojí se základem, ten bude mít na výběr z celé řady silnějších variant. Jakousi zlatou střední cestou bude verze Carrera 4S, která nabídne akumulátor o kapacitě 96 kWh, pohon všech kol a výkon 429/483 koní. Její cena se bude pohybovat v rozmezí 2,5 až 4 milionů korun.

Na částce 4 miliony bude startovat také cena verze Taycan Turbo, která nabídne stejnou specifikaci jako Carrera 4S, ovšem s tím rozdílem, že výkon se v tomto případě zvýší na 600 až 649 koňských sil. Tato verze by měla zvládnout akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy a nejvyšší rychlost by měla dosahovat 261 km/h. Dále nabídne vzduchové odpružení, dojezd na jedno nabití až 515 kilometrů.

Vrchol nabídky bude představovat dvojice: čtyřkolka Taycan Turbo S o výkonu 724 koňských sil a Taycan GTS, tedy odlehčená verze Turba S s pohonem zadních kol. I přes původní sliby budou první vozy umožňovat nabíjení o maximálním výkonu 250 kW. Slibovaných 350 kW přijde nejdříve v roce 2021. Opomenout bychom neměli ani velmi zajímavý interiér, kde je hned několik displejů. Porsche Taycan bude také první auto, které bude mít v infotainmentu integrovanou aplikaci Apple Music.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze