Už i Toyota má aplikaci pro chytré telefony. Pro vybrané modely funguje od 1. dubna

Už i Toyota má aplikaci pro chytré telefony. Pro vybrané modely funguje od 1. dubna
Fotografie: toyota.cz.
  • Aplikace je dostupná pro model Corolla, faceliftované C-HR Hybrid, ale také RAV4 či Camry
  • Pomocí aplikaci můžete sledovat vaše jízdní statistiky nebo polohu auta
  • Přes Apple CarPlay nebo Android Auto lze používat aplikace jako Waze, Spotify nebo WhatsApp

Díky nové sadě on-line služeb MyT si řidič může například snadněji naplánovat trasu, najít zaparkované vozidlo nebo mít rychle po ruce informace, kdy musí na příští servisní prohlídku. Uživatelé zároveň získají informace o svých jízdách.

Aplikace pro chytré mobilní telefony MyT, která je propojena s multimediálním systémem auta, přináší řadu praktických funkcí. Její uživatelé mohou sdílet polohu svého vozu se svými blízkými, aby se snadněji našli, nemusí si už také pamatovat, kde přesně zaparkovali. Kromě toho získají analýzy svých jízd, od vzdálenosti po spotřebu. Aplikace zároveň umožňuje i zaznamenávat služební cesty. Polohové služby je zároveň možné kdykoli deaktivovat zapnutím režimu soukromí. Nastavit si lze nejrůznější upomínky spojené se správným chodem vozu. Oblíbená místa do navigace je nyní možné nastavit přes mobil i z obýváku.

Základní služby jsou v aplikaci MyT zdarma, některé další jsou spojeny s pořízením navigace. S každou novou Toyotou vybavenou systémem Toyota Touch 2 s navigací Go majitel získá aktuální mapové podklady pro navigaci na tři roky zdarma. Multimédia navíc poskytují užitečné informace v reálném čase – například upozorňují na rychlostní kamery, čerpací stanice a body zájmu, hlásí aktuální dopravní informace.

Mnoho řidičů také potěší, že je-li vůz vybaven konektivitou se smartphony, mohou přes multimédia MyT používat oblíbené aplikace jako Spotify, WhatsApp, Audible nebo Waze přes rozhraní Apple CarPlay nebo Android Auto. Ke svému účtu v MyT si zákazník může připojit jakýkoli vůz Toyota a například i stahovat uživatelské příručky. Ke všem svým datům a nastavením se pak dostane buď ve zmíněné aplikaci, přes multimédia, anebo přes internetový portál v počítači.

Sada MyT je dostupná od 1. dubna 2020 pro modely Corolla, Toyota C-HR Hybrid ve faceliftované verzi a RAV4 z roku 2019 a novější. Také se nabízí pro model Camry a během roku 2020 přibude ještě nová verze Toyoty Yaris. Do budoucna se počítá s dalším rozšiřováním funkcí aplikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze