U Tesly Cybertruck zřejmě opravdu nenajdeme kliky dveří, napovídá tomu nový snímek

1
U Tesly Cybertruck zřejmě opravdu nenajdeme kliky dveří, napovídá tomu nový snímek
Fotografie: Tesla Motors
  • Cybertruck nabídne dosud nevídané otevírání dveří
  • Otázkou zatím zůstává technické řešení celého systému
  • Důkazem absence prvku otevírání dveří je nedávno nafocený prototyp

Roky očekávaná užitková Tesla Cybertruck se stále nedostala do sériové výroby, což ale nebrání přísunu nových informací ohledně jejích technologií. Poslední novinkou je fakt, že vůz zřejmě opravdu nenabídne klasické kliky dveří. Svědčí o tom níže přiložený příspěvek, na němž je vidět prototyp vozu v běžném provozu. Ten postrádá jakýkoliv náznak dveřní kliky i jakéhokoliv senzoru na otisk ruky. Tesla tak nejspíše dodrží prvotní sliby a elektrický pick-up s logem Tesly se bude opravdu otevírat dosud nevídaným způsobem.


V rámci lepší aerodynamiky však Tesla mohla zvolit alespoň kliky, které se po vzoru některých aktuálně vyráběných vozidel jednoduše zasunou do karoserie. Ani toto řešení však Tesla neakceptovala a zatím je otázkou, jak se bude posádka do vozu dostávat. Problém by mohla způsobit i případná technická porucha systému otevírání dveří, kdy by dveře vlastně nešlo „za co chytnout“. A čistě pro srovnání, kupříkladu Tesla Model X má rozměrné dveře, které se také umí otevřít na dálku plně automaticky a bez jediného doteku někoho z posádky. Oproti Cybertrucku jim však nechybí klasické madlo.

Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Jak jste prisli na to, ze "postrádá jakýkoliv náznak dveřní kliky", kdyz na vsech materialech jsou zretelne videt? Nejen na uvodnim obrazku clanku, ale i na tesla . com / cybertruck

Ze je to navnada?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze