U Rolls-Roycu není místo pro experimenty, hybridní model tak nenabídne

U Rolls-Roycu není místo pro experimenty, hybridní model tak nenabídne
Fotografie: Rolls-Royce
  • Rolls-Royce bude i nadále sázet na spalovací motory
  • Ani autonomní řízení není pro automobilku téma
  • V minulosti Rolls-Royce už svůj elektromobil měl, nikdy ho ale neprodával

Podle mnohých jsou hybridní auta pouze přechodnou záležitostí a pokud se má nějaká alternativa prosadit, tak rovnou elektromobilita. Podobně to vidí i Rolls-Royce, který rozhodně nemá v plánu stavět hybridní pohony – rovnou se vrhne na elektromobily.

Jestli si myslíte, že je to holé šílenství, pak vás utvrdíme v tom, že Rolls-Royce už elektromobil v minulosti měl. Šlo o Rolls-Royce 102EX s dojezdem 200 kilometrů. Automobilka ho však nikdy neprodávala.

„Kompromisy v případě pohonných jednotek jsou pro nás neakceptovatelné. Lidé chtějí spolehlivost a nikoli být součástí testování nové technologie,“ řekl CEO Torsten Müller-Ötvös.

CEO Rolls Royce - Torsten Müller-Otvös

„Elektrifikace je cesta vpřed, ale žádné přechodné řešení neplánujeme. Nikdo neví, jak dlouho tady s námi budou spalovací motory, ale my věříme, že to potrvá ještě dlouho,“ dodal Müller-Ötvös.

Minulý rok ukázal Rolls-Royce koncept Vision 100 na oslavu 100. výročí vzniku BMW Group, pod kterou tato luxusní automobilka spadá. Šlo o elektrickou limuzínu s autonomním řízením. Dle slov zástupce automobilky nejsou ani autonomní technologie pro Rolls-Royce tématem, i když i na ně jednou přijde řada.

„Pro naše zákazníky to není opravdu požadavek, protože mnozí mají svého šoféra. Neměli jsem ani jednoho zákazníka, který by se mě ptal, kdy přijde autonomní Rolls-Royce. Ten si lidé kupují pro naprostý luxus. Nemáme prostor, abychom zkoušeli alternativní řešení. Vše musí být dokonalé,“ uzavřel téma zástupce automobilky.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze