Třetí SUV od luxusní značky Genesis bude plně elektrické

Třetí SUV od luxusní značky Genesis bude plně elektrické
  • Luxusní divize Hyundai s názvem Genesis plánuje tři nová SUV
  • Značka potvrdila, že třetí bude plně elektrické a odhalí se během příštího roku
  • Vzhledem k ostatním vozům značky by cena mohla být velice zajímavá

Značka Genesis vznikla v roce 2015 a v minulosti už představila tři vozy: G70, G80 a G90. Pak ji odkoupil Hyundai, jakožto svou luxusní divizi. Mít ale pouze sedany v dnešní době nestačí, proto připravují SUV, jedno už bylo oficiálně představeno, druhé má být odhaleno letos a nyní jsme se dočkali informace o třetím: plně elektrickém.

Genesis GV80 byl nedávno oficiálně představen pro rok 2021 a jedná se o klasické SUV s krásným designem připomínajícím Bentley či Rolls Royce. Tento rok bychom se měli dočkat odhalení GV70, které má být založeno na stejné platformě jako sedan G70 a oproti GV80 bude menší. A nyní značka potvrdila, že předností třetího SUV bude plně elektrický pohon. Tento model by se měl představit někdy během příštího roku, jak uvedl motor1.com. Detaily samozřejmě ještě nemáme.

Pokud se značka vydá podobnou cestou jako s předchůdci, logicky už zbývá jen název GV90, nicméně se sedanem sdílet platformu nebude, protože si Genesis vyrobí novou, přímo pro své elektromobily. Můžeme si alespoň trochu zaspekulovat o ceně, protože GV80 se má začínat prodávat v přepočtu za 1 146 000 Kč a končit na 1 500 000 Kč v plné výbavě, což není na luxusní SUV vůbec špatné. Proto by ani jeho elektrický bratříček nemusel být o moc dražší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze