Toyota Corolla obhájila prvenství a stala se nejprodávanějším autem roku

Toyota Corolla obhájila prvenství a stala se nejprodávanějším autem roku
  • Trojice vítězů se oproti minulému roku nezměnila
  • V první desítce má Toyota hned tři modely, stejně jako Volkswagen
  • Dva modely má v první desítce i automobilka Ford

Jako každý rok, i letos společnost Focus2move zveřejňuje žebříček nejprodávanějších vozů světa. Za prvních deset měsíců roku 2017 obsadily modely značky Toyota hned tři místa v první desítce. Nejoblíbenějším automobilem na světě zůstává i v roce 2017 Toyota Corolla, které se letos celosvětově prodalo přes milion kusů. O dvě příčky si letos polepšila Toyota RAV4, která se s více než 676 tisíci prodanými vozy vyšplhala ze sedmého místa na místo páté. Desáté místo obsadila Toyota Camry s více než 538 tisíci prodanými kusy. Odolný a spolehlivý pick-up Hilux se pak usadil na dvacáté příčce (405 tisíc) a nově se do tabulky neoblíbenějších vozů světa probojovala i Toyota C-HR, která se umístila na 62. pozici (230 tisíc).

Zajímavé je, že stupně vítězů zůstávají stejné. První místo tedy slaví zmíněná Toyota Corolla. Na druhé příčce se vyhřívá Ford F-Series a třetí místo patří automobilce Volkswagen a jejich modelu Golf. Volkswagen má ještě na deváté příčce model Polo, které letos přišlo v nové generaci, a na příčce sedmé model Tiguan. I Ford má druhého zástupce v první desítce, a to model Focus. Na celý žebříček se můžete podívat zde.

Toyota Corolla prošla letos i naším redakčním testem a velmi se nám líbila. Jde o jednoduché, ale spolehlivé auto, které se dá pořídit za rozumné peníze. Primárně jsme se v Corolle věnovali infotainmentu, a i ten má co nabídnou. Pořád musíme brát v potaz, že se bavíme o autě, které v České republice pořídíte už od 379 900 Kč. Ne nadarmo je Toyota Corolla nejprodávanějším autem nejen roku, ale také všech dob.

Zdroje: focus2move.com, toyotanews.eu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze