Toyota bude spolupracovat s NTT v oblasti chytré mobility

Toyota bude spolupracovat s NTT v oblasti chytré mobility
Fotografie: Toyota
  • Cílem spolupráce je sdílet své vzájemné technologie a zkušenosti a poskytnout zákazníkům nové služby v chytré mobilitě, kdy spolu budou jednotlivé automobily komunikovat
  • Na příští rok je naplánovaná praktická zkouška s cílem vyhodnotit praktické využit služeb v oblasti propojených automobilů

Toyota Motor Corporation a Nippon Telegraph and Telephone Corporation uzavřely dohodu o spolupráci v rámci vývoje, ověřování a standardizace technologií v oblasti vzájemně komunikujících automobilů. Cílem je spojit technologie Toyota s informačními a komunikačními technologiemi firem skupiny NTT.

Toyota a NTT Group budou vzájemně sdílet své technologie a znalosti včetně využití velkých dat získaných z automobilů. To vše má pomoci výzkumu a vývoji technologií nezbytných k řešení různorodých témat společnosti včetně dopravních nehod, dopravních zácp a podobně.

Spolupráce se dá rozdělit do čtyř bodů. První je vytvoření platformy pro shromažďování, ukládání a analyzování dat. Jde o vybudování a následné shromažďování a ukládání masivních dat získaných z vozů, která se následně distribuují k analýze a zpracovávání v reálném čase.

Druhým bodem je zkoumání síťové topologie celosvětové infrastruktury k optimální optimalizaci datového centra. To je potřeba z důvodu bezpečného a spolehlivého shromažďování a následné distribuci dat.

Třetí bod se zabývá implementací sítě nové generace, tedy 5G. A posledním, čtvrtým bodem spolupráce je vývoj intuitivních technologií, integrace hlasové interakce a dalších systémů s umělou inteligencí.

Na příští rok je naplánovaná praktická zkouška s cílem vyhodnotit možnosti realizace a praktické využití v oblasti komunikujících automobilů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze