To nejlepší od Mercedesu je tady. S63 E Performance vyráží dech svými parametry

Kompletní představení
To nejlepší od Mercedesu je tady. S63 E Performance vyráží dech svými parametry
Fotografie: Mercedes-Benz
  • Kombinovaný výkon činí 802 koní
  • Na plně nabitou baterii půjde ujet okolo 33 km
  • Zamrzí pomalé nabíjení výkonem pouze 3,7 kW

Movití zájemci o pekelně rychlý Mercedes-Benz třídy S aktuální generace se konečně dočkali. Automobilka totiž konečně představila vrchol nabídky, kterým je provedení s označením S63 E Performance. Jeho největší předností je plug-in hybridní pohon, výkon 590 kW a točivý moment 1 430 Nm. Všemu sekunduje sportovní automatická převodovka s devíti stupni a možností manuálního řazení skrze pádla pod volantem. Pod kapotou vozu se nachází dvakrát přeplňovaný benzinový osmiválec o objemu 4 litry. Permanentně buzený elektromotor na zadní nápravě je pak spojen s dvoustupňovou automatickou převodovkou a elektronicky řízeným diferenciálem.

Kombinovaných 590 kW pak vystačí na zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 3,3 sekundy a s balíčkem AMG Driver's Package nebude problém dosáhnout maximální rychlosti 290 km/h. V útrobách vozu si své místo našla 13,1kWh baterie s 1 200 články. Elektromotor sám o sobě poskytne výkon 70 kW s možností overboostu na 140 kW (po dobu 10 sekund). Baterii vozu však půjde nabíjet pouze pomalým nabíjením, kdy lze využít výkon 3,7 kW. V čistě elektrickém režimu by měla verze S 63 E Performance ujet přibližně 33 kilometrů. K dispozici je celkem sedm jízdních režimů a aktivní stabilizátory i držáky motoru.

Pro lepší ovládání se ve standardní výbavě nachází natáčení kol zadní nápravy v úhlu 2,5 °. A jelikož nejsportovnější „Sko“ historie váží skoro 2,7 tuny, na přední nápravu bylo potřeba instalovat šestipístkové třmeny a obří brzdové kotouče o rozměrech 400 × 38 mm. Vzadu je jednopístková soustava s kotouči o rozměrech 380 × 32 mm. V rámci standardní výbavy se Mercedes-AMG S63 E Performance pyšní specifickou grafiku head-up displeje. Veškeré informace o chodu hybridní soustavy má řidič k dispozici na centrální obrazovce systému MBUX, který nabízí speciální sportovní režim s časomírou v podobě luxusních náramkových hodinek.

Co se týče ceny a uvedení na trh, v tomto ohledu se výrobce zatím nijak nevyjádřil. Dá se ale předpokládat, že základní cena bude startovat nad hranicí dosavadního vrcholu, kterým je provedení S 580 e. To vychází v základní konfiguraci na 3,7 milionu Kč.

Technické parametry Mercedes-Benz třídy S AMG S63 E Performance

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 5 336 × 1 941 × 1 515 mm, 2 670 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon590 kW, 802 koní, točivý moment: 1 430 Nm
Baterie13,1 kWh
Nabíjenípalubní: 3,7 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 5,2 l / 100 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze