Tesly pravděpodobně dostanou dvě vychytávky, které jim doposud chyběly

Tesly pravděpodobně dostanou dvě vychytávky, které jim doposud chyběly
  • O dvou funkcionalitách palubního systému se Elon Musk zmínil klasicky na Twitteru
  • Měli bychom se prý dočkat tolik vytouženého Wi-Fi hotspotu
  • Řeč byla i o širším využití 360stupňové kamery

Oba v současnosti prodávané modely Tesly jsou jistě výjimečnými stroji, které si zaslouží uznání v několika ohledech. Vozy mladé automobilky disponují technologiemi, které jim mohou závidět i ti největší výrobci automobilů na světě. Dvě maličkosti ve výbavě však naději elektromobilismu přeci jen chyběly. A právě o nich se – samozřejmě na Twitteru – rozhovořil Elon Musk.

Na rozměrném displeji infotainmentu si již od prvního Modelu S můžete bezplatně brouzdat internetem po dobu čtyř let – tak dlouho je totiž daty neomezený internet předplacen. Původní scénář byl, že po čtyřech letech budete muset začít platit měsíční paušál. Tesla však nepředstavila žádný platební systém, a tak můžete i po čtyřech letech vesele surfovat dál. Co ale vozy Tesla neumí, je přenést internet do ostatních mobilních zařízení formou Wi-Fi hotspotu. Právě o tuto funkci si na Twitteru napsal uživatel Shaz a od Muska mu přišla až překvapivě rychle odpověď. Na hotspotu se prý pracuje, pouze je potřeba zprovoznit platební bránu, která bude sloužit pro placení po slíbených čtyřech letech provozu.

Druhou novinkou by měla být 360stupňová kamera sledující okolí vozu například při parkování. Velký displej k ptačímu pohledu doslova svádí, a právě touto vychytávkou disponují i o poznání levnější automobily. Využívání kamer autonomního systému se samozřejmě používá ve vývojovém módu, šlo by je ale využít i k mnohem zábavnějším možnostem, jako například ke sledování online streamu z vozu například vaší drahé polovičky. Procento rozchodů by se ale možná opět zvýšilo, stejně jako tomu bylo na začátku Facebooku.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze