Tesla zaplatila obří sumu za pozemek pro svou novou továrnu v Texasu

Tesla zaplatila obří sumu za pozemek pro svou novou továrnu v Texasu
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Tesla kvůli velké poptávce přestává stíhat vyrábět nové vozy
  • Další továrna bude mít velikost 800 hektarů

Tesla zaplatila téměř 100 milionů dolarů za velký pozemek, kde postaví další Gigafactory. Tentokrát se bude nacházet v americkém Texasu. Informuje o tom electrek.co. Pár měsíců přitom trvalo jen schválení výstavby ze strany tamní vlády, ale teď je vše na dobré cestě. Tesla vybrala místo, kde postaví areál o rozloze 800 hektarů, který bude vzdálen zhruba 13 minut jízdy od města Austin.

Tesla má v úmyslu do továrny investovat 1,1 miliardy dolarů. Co se týká produkce na americkém trhu, Tesla aktuálně produkuje vozy ve Fremontu v Kalifornii. Tento závod zaměstnává deset tisíc lidí, a jelikož Tesle se v poslední době opravdu daří, současná produkce přestává stačit. Poptávka totiž převyšuje možnou nabídku a velký zájem ze strany veřejnosti začíná být vlastně velkým problémem.

Dokonce Tesla zašla až tak daleko, že spustila zkušební výrobu Modelů 3 v Šanghaji. Tam je umístěn závod Gigafactory 3. Pokud se pak podíváme na akcie společnosti, vedení značky si může mnout ruce. Aktuálně je totiž i před světovou jedničkou – Toyotou. Uvidíme, jak si Tesla poradí s kvalitou vozů v budoucnosti. Enormní produkce má totiž často za následek problémy, které úzce souvisí s výrobními chybami a závadami techniky, kterými se zákazníci Tesly v poslední době „chlubí“ až příliš často.

Technické parametry Tesla Model 3 Mid Range (Standard)

Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 610 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie62 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 424 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze