Tesla vylepšila Model X. Navzdory původní technice nabízí delší dojezd

Tesla vylepšila Model X. Navzdory původní technice nabízí delší dojezd
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Jedná se o kusy pro modelový rok 2021
  • Nyní je celkový dojezd vyšší o 32 km

U Tesly se poslední dobou dějí věci. Nejdříve omladila Model 3 a nyní se podstatné změny dočkal taktéž Model X. Ačkoliv to automobilka nikterak nezmiňuje, podle nové energetické nálepky na vozech pro modelový rok 2021 se vůz dočkal vyššího dojezdu. Informuje o tom electrek.co. Tesla již druhým rokem včas představuje své modely pro další modelový rok a zákazníci z toho mají jistě velkou radost.

Je zajímavé, že Model X s vyšším dojezdem se zatím neobjevuje na stránkách Tesly. Přitom se právě on dočkal nemalého zvýšení dojezdu z 565 na 597 km. Tesla tím pádem možná chystá další novinky a nechce elektromobil představit jen s jedním vylepšením. Jenže někteří zákazníci si již přebrali právě nově vyrobené kusy pro rok 2021 a díky nim si šlo všimnout nových štítků, které hlásí vyšší dojezd. I kdyby ale zůstalo jen u delšího dojezdu, dodatečných 32 km je skvělá porce navíc.

Co se týče navýšení dojezdu, automobil nadále využívá stejné baterie od firmy Panasonic a ani elektromotor neprošel žádnou dodatečnou inovací. Je tak vidět, že vozy Tesla v sobě ukrývají vysoký potenciál, který výrobce využívá po částech. Sám výrobce baterií se však nechal nedávno slyšet, že právě tyto baterie se dočkaly zlepšení hustoty energie článků, takže i to může stát za prodlouženým dojezdem.

Technické parametry Tesla Model X Performance

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 5 036 × 2 017 × 1 684 mm, 2 572 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon580 kW, 789 koní, točivý moment: 1 140 Nm
Baterie102,4 kWh (93,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,3 kWh / 100 km, dojezd: 548 km
Cena od2 926 200 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze