Tesla uvedla nabíjecí adaptér na CCS1 v Koreji. V severní Americe se také objeví

Tesla uvedla nabíjecí adaptér na CCS1 v Koreji. V severní Americe se také objeví
Fotografie: Tesla
  • Kromě chystaného otevírání Superchargerů připravuje Tesla i opačné kroky
  • Usnadňuje svým zákazníkům používání konkurenčních nabíječek

Tesla oficiálně uvedla nabíjecí adaptér pro Modely 3 a Y v Jižní Koreji. Ten umožní jejich majitelům využívat i nabíjecí stojany s konektory CCS1, protože jinak byli dosud odkázáni na síť Superchargerů. V Koreji se totiž používá nativní teslovský konektor, stejně jako ve Spojených státech. Proto dostali tamější zákazníci možnost zakoupit si za 299 200 wonů (5 700 Kč) plastovou součást, která jim umožní využívat i ostatní nabíjecí stanice.

Ta dokáže přenést proti teslovským standardům jen 300 A a 500 V, do auta tedy propustí maximálně teoretických 150 kW. Po odečtení ztrát a dalších faktorů to tedy reálně bude spíše nějakých 120 kW. Proti rovněž prodávanému adaptéru na konektor CHAdeMO jde o celkem kompaktní součástku. Navíc přímo ve firemním tweetu zaznělo, že se jí brzy dočkají i severoameričtí majitelé Modelů 3 a Y.


Dalším krokem bude podle insideevs.com uvedení opačného adaptéru, tedy takového, který umožní vozidlům se vstupem CCS1 nabíjet na Superchargerech. Ten zase bude souviset s jejich chystaným otevřením pro nabíjení zbytku světa. Evropa, kde zmíněné dvě menší Tesly už nějakou dobu používají konektor CCS Combo 2, tento problém řešit nemusí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze