Tesla Semi přijde v příštím roce a bude se vyrábět v Texasu

Tesla Semi přijde v příštím roce a bude se vyrábět v Texasu
Fotografie: teslamanian.com
  • První dodávky vozu Tesla Semi by měly proběhnout v roce 2021
  • Tento elektrický tahač se bude vyrábět v nové Gigafactory u Austinu
  • První kusy použije sama Tesla pro logistiku mezi svými továrnami

V červnu uniklý e-mail od Elona Muska odhalil, že společnost brzy zahájí sériovou výrobu tahače Semi. „Je na čase jít ven a uvést Teslu Semi do sériové výroby. Doposud to bylo v omezené produkci, což nám umožnilo vylepšit mnoho aspektů konstrukce,“ napsal Musk podle teslamanian.com.

Předevčírem Tesla během představení výsledků za druhý kvartál 2020 i v dopise akcionářům potvrdila své záměry. Musk řekl, že nový závod poblíž Austinu v Texasu bude vyrábět Cybertruck, Model Y a Semi. V dopise akcionářům společnosti se rovněž uvádí, že dodávky elektrického tahače Tesla Semi začnou v roce 2021.

Produkce vozů Tesla v jednotlivých továrnách

To tedy znamená, že Tesla musí dokončit výstavbu nové Gigafactory u Austinu nejpozději v roce 2021, ačkoli není stanoveno (resp. není to veřejná informace), kdy přesně se tak má stát. Tesmanian.com ale uvádí, že některé prameny tvrdí, že stavba již začala.

Během zveřejnění výsledků společnosti Tesla padla i otázka na objem výroby tahačů Tesla Semi. Ta zůstala bez přímé odpovědi, ale Jerome Guillen, prezident automobilové sekce společnosti Tesla, řekl, že prvních pár jednotek použije Tesla pro přepravu nákladů mezi Fremontem a Nevadou. Ostatně už při doručování vozů na konci posledního kvartálu pomáhaly tahače Tesla Semi, což ukazuje, že jsou použitelné už teď. Jejich větší využití pak zefektivní logistiku Tesly a sníží náklady na dopravu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze