Tesla s výkonem skoro 1 400 koní, vodíkový sedan z Francie a další novinky

fNews #132
Tesla s výkonem skoro 1 400 koní, vodíkový sedan z Francie a další novinky
Fotografie: Hopium
  • Podíváme se na nové informace o Tesle Model S Plaid, otevření Superchargerů i pro elektromobily jiných značek nebo na vodíkové projekty z Francie
  • Nevynecháme ani ukončení Hondy Clarity nebo naopak nový Civic Hybrid a Peugeot 308 SW Hybrid
  • Nakonec se podíváme na připravenost tradičních automobilek na elektromobilitu a síť nabíjecích stanic

V dnešním díle fNews se podíváme na prohlášení Elona Muska o novém volantu a možnosti progresivního řízení, nabíjecí křivku Tesly Model S Plaid, vyšší efektivitu tohoto vozu nebo možnost nejvyšší verze se čtyřmi motory a výkonem 1 360 koní. Zastavíme se i u Superchargerů, které budou moci využívat i řidiči jiných elektromobilů. Nevynecháme ani vodíkový sedan Hopium Machina nebo modulární podvozek pro nákladní automobily s elektrickým nebo vodíkovým pohonem.

Vydáme se také do Japonska k Hondě, která ukončila produkci vodíkového sedanu Clarity a představila nový Civic, který bude v Evropě pouze jako hybrid. Podíváme se i na nově představený Peugeot 308 SW Hybrid, studii o připravenosti tradičních automobilek na elektromobilitu nebo prohlášení šéfa Volkswagenu o tom, co bude ještě větší výzvou než právě elektromobilita. Zastavíme se u Alfy Romeo, která se změní na plně elektrickou automobilku, a podíváme se na nové nabíjecí stanice PRE nebo plánovaných 112 nabíjecích stanic Innogy.

Tesla s výkonem skoro 1 400 koní, vodíkový sedan z Francie a další novinky – fNews #132


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze