Tesla rozšiřuje byznys do Turecka, v zemi už jezdí stovky jejích aut

1
Tesla rozšiřuje byznys do Turecka, v zemi už jezdí stovky jejích aut
Fotografie: Tesla Motors
  • Elon Musk prohlásil již v květnu 2018, že zahájí aktivity v Turecku ještě v tomtéž roce
  • Eskalující celní válka jej však od tohoto úmyslu odradila

V Turecku je zájem o oficiální služby Tesly již několik let. Tamější elektromobilisté si dovezli stovky, možná tisíce aut této značky, byť musejí za servisem do sousedních zemí, tedy v tomto případě do Řecka či Bulharska. Ostatně nejbližší Supercharger od Turecka je v tuto chvíli v bulharském Plovdivu. Na oficiální mapě Superchargerů se už ovšem objevily první plánované lokality v městech na západě Turecka, včetně Istanbulu. Je to neklamný příznak, že Tesla chystá rozšíření svých služeb i do této euroasijské země. Potvrzuje to ostatně i electrek.co, podle nějž už firma shání servisní pracovníky pro práci v istanbulské čtvrti Beşiktaş. S největší pravděpodobností tedy servisní centrum vyroste právě tam a oficiálního otevření se zřejmě dočkáme už napřesrok.

Turecko s 85 miliony obyvatel je perspektivní trh, kde se letos prodalo přes půl milionu aut a řada automobilek tam má výrobní závody. Penetrace elektromobilů je zatím malá, ale to je právě příležitost pro Teslu, která by mohla tímto krokem rozšíření elektromobilů v této bráně do Asie pomoci.

Diskuze ke článku
Carlos
Carlos
v Turecku už jsou 4 lokality SCH ve výstavbě (možná už i postavené ... začalo se v září 22) takže nejen plány ale realita 👍🔌

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze