Tesla Model Y má dojezd přes 500 kilometrů a dorazí už v březnu

3
Tesla Model Y má dojezd přes 500 kilometrů a dorazí už v březnu
Fotografie: Tesla
  • Tesla dojezd změnila na svém webu
  • Model Y už je i v konfigurátoru
  • Cena v přepočtu startuje lehce nad jedním milionem korun

Tesla na svém webu zvedla dojezd Modelu Y na 315 mil, tedy lehce nad 500 kilometrů na jedno nabití, jak uvedla samotná automobilka ve své zprávě. Vypadá to, že Model Y by skutečně mohl k prvním zákazníkům zamířit už v březnu.

Tesla Model Y je tu. Dojede až 480 km na jedno nabití

Díky technickému pokroku pohonu všech kol se nám povedlo dojezd dle cyklu EPA posunout na 315 mil oproti předchozímu dojezdu 280 mil. To je důkaz, že technologicky jsme velmi daleko a můžeme světu nabídnout nejúčinnější elektrické SUV,“ okomentovala Tesla zvýšený dojezd.

Tesla Model Y už je nyní v konfigurátoru a opravdu to vypadá, že oproti plánovaným dodávkám ke konci letošního roku to Tesla zvládne dříve. Cena startuje na 46 690 dolarech, v přepočtu tedy lehce nad milionem korun.

Diskuze ke článku
hanh
Model Y v Evropě nejdříve rok 2021. Vozu Tesla Model 3 to do ČR reálně bude trvat od roku 2016 téměř 3,5 roků. První budou v březnu 2020 ostatní je neofic. přeprodej. Takže v ČR nejdříve podzim 2021. Jestli opravdu očekávají větší zájem než o Model 3, tak dovoz z Číny nebo US můžeme zapomenout. Model Y jedině jako výrobek z Gigafactory Berlin. A ta nerosta tak rychle jako ta v Číně. Takže se štěstím podzim 2021.
CarlosEV
proč pořád uvádíte ceny v dolarech z americké Tesly ? to je informace naprd, jelikož v ceně není zahrnuta doprava clo a DPH stačí se podívat na německé stránky Tesly kde stačí jen vynásobit x EUR a to jsou ceny použitelné pro případné zájemce z ČR

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze