Tesla Model Y je další nejpravděpodobnější volba současných majitelů EV

1
Tesla Model Y je další nejpravděpodobnější volba současných majitelů EV
Fotografie: Tesla
  • Většina současných majitelů elektromobilů chce zase elektromobil
  • Nejžádanější jsou vozy Tesla Model Y a Model 3
  • Někteří majitelé elektromobilů v Holandsku chtějí jako příští auto PHEV

Odpověď na otázku pro majitele elektromobilů, jaký vůz bude pravděpodobně jejich další volbou, hledal v anketě web CleanTechnica. Otázek bylo více, ale tou pravděpodobně nejzajímavější bylo: „Co myslíte, že bude vaším příštím elektromobilem?

Je to obzvláště zajímavé, protože nám to dává informaci, kam směřuje trh. V kombinaci s odpověďmi na některé další otázky to také prozradí více o tom, které funkce a vlastnosti jsou pro kupující elektromobilů nejdůležitější.

Většina evropských majitelů elektromobilů kouká po Tesle

Nizozemští vlastníci elektromobilů odpověděli, že s největší pravděpodobností si budou kupovat Teslu Model Y, zatímco Tesla Model 3 byla druhou nejčastější odpovědí. Podobné to bylo i v Německu a ve Francii, byť se tam liší preferovaná auta na dalších pozicích. V Norsku dokonce drtivá většina odpověděla, že si jako příští auto koupí pravděpodobně Teslu Model Y a na druhém místě byl Volkswagen ID.3, ale s obrovským odstupem. Anketa začala ještě před představením Tesly Cybertruck.

Anketa - Holandsko a Norsko
Anketa Německo a Francie - elektormobily

Další zajímavou otázkou bylo, zda dalším vozem bude elektromobil a v tom má jasno více než 90 % všech respondentů, kteří odpověděli, že ano. V Německu to bylo dokonce 100 % respondentů. Nejméně to bylo v Holandsku, kde je rozhodnuto o pořízení dalšího elektromobilu „pouze“ 84 % současných majitelů, ale další 3 % preferují plug-in hybrid. Někteří si nejsou jistí, ale pouze minimum respondentů je rozhodnuto, že si koupí jiný typ auta než EV nebo PHEV.

Anketa mezi majiteli elektromobilů

Technické parametry Tesla Model Y Long Range Dual Motor

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 750 × 1 921 × 1 624 mm, 2 003 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon324 kW, 441 koní, točivý moment: 493 Nm
Baterie78,1 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,9 kWh / 100 km, dojezd: 542 km
Cena od1 284 900 Kč
Diskuze ke článku
CarlosEV
opět jste marný marný a ještě jednou marný ... proč na vašem českém webu uvádíte US ceny ještě přepočtené na koruny ... stačilo opsat cenu z německé stránky Tesla ( cca od €60.000 ) ta bude cca stejná i v ČR... amatéři !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze