Tesla Model Y by mohla dorazit už v prvním čtvrtletí příštího roku

1
Tesla Model Y by mohla dorazit už v prvním čtvrtletí příštího roku
Fotografie: Tesla Motors
  • S informací přišla Deutsche Bank
  • Tesla Model Y sdílí spoustu komponentů s Teslou Model 3

Tesla Model Y má k prvním zákazníkům dorazit na konci příštího roku. Taková byla první informace od samotné automobilky. Nyní však podle Deutsche Bank dorazí Tesla Model Y už na konci prvního čtvrtletí příštího roku, píše cnbc.com.

Tesla Model Y

Pokud je tato informace pravdivá, zákazníci by mohli mít svá auta už za čtyři měsíce. Pokud by Tesla opravdu začala vyrábět Model Y už v prvním čtvrtletí, tak by se jednalo o spuštění výroby o zhruba šest měsíců dříve, než bylo původně v plánu.

Je pravda, že Tesla Model Y sdílí velkou část komponentů s Teslou Model 3. Takže po stránce výroby by to pro Teslu nemělo být tak komplikované. Nebo dojde ke stejné situaci jako s Modelem 3, kdy ho dostalo pár zaměstnanců a ostatní zákazníci až později?

Tesla Model Y je tu. Dojede až 480 km na jedno nabití

Diskuze ke článku
Tom256
Jsem zvědav, jak se změní poměr prodejů modelu 3 vs. modelu Y. Model 3 je poměrně malé (nízké) auto, model Y bude trošku prostornější a bude mít i mnohem lepší přístup do zavazadláku. Tipuju, že prodeje modelu 3 hodně propadnou a nahradí jej Y. To však Tesle vůbec vadit nebude, za Y dostane od zákazníků o cca 10% více.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze