Tesla Model 3 dokázala nemožné. Z písku vysvobodila obří těžké SUV

5
Tesla Model 3 dokázala nemožné. Z písku vysvobodila obří těžké SUV
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Tesla vytáhla z písku podstatně těžší terénní SUV
  • Všemu nejspíše pomohlo vektorování točivého momentu

Koncem roku 2020 se na internet dostalo netradiční video, v němž Tesla Model 3 tahá z písku 2,5 tuny těžký Nissan Patrol. Na první pohled šílený nápad však nedopadl vůbec špatně, o čemž informuje teslarati.com. Málokterý elektromobil může za sebou tahat něco tak těžkého a v případě Modelu 3 by mělo být tažení 1,5 tuny těžkého nákladu nemožné. Jenže, jak ukazuje níže přiložené video, majitel Tesly se toho nebál.


Podle oficiálních údajů může dostat Tesla Model 3 za příplatek 28 tisíc Kč volitelné tažné zařízení z vysokopevnostní oceli, se kterým utáhne maximálně jednu tunu. Jenže v případě této příhody se jednalo o tažení vozidla, které bylo o dalších 500 kg těžší, což už by Tesla prakticky neměla zvládnout. Jak se ale následně ukázalo, elektromobil právem patří k nejchytřejším na světě a vyproštění velkého terénního SUV jistě pomohl jak pohon obou náprav, tak i vektorování točivého momentu, které Tesle umožňuje přenášet točivý moment elektromotoru na každé jednotlivé kolo zvlášť.

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
Tom As
Tom As
Toho by možna vycukla i težší Š120, pokud by se teda rozjela, celková trapná reklama, nevím, kdo ji tak blbě "režíroval"
Jakub Ptáček
Jakub Ptáček
O dyť tohle dokáže i trabant 601. Celkem trapná ta vaše Tesla. Kdyby táhla vlak to už by bylo o něčem jiném, ale tohle
Ivo Janáček
Ivo Janáček
Toto je extrémně trapný článek, pak se nedivme, že velké procento lidí je alergických na Teslu, protože se píšou přesně takového nesmysly.
Morfeus CZ
Morfeus CZ
Čím začít? Možná skutečností že Patrol y62 co je ve videu ma mnohem vic nez 2,5tuny, ne 1.5.. To ma mozna tak ofce v kombiku, dalsi věc ze awd auto vytahne raditelnou čtyřkolku je beznej posměch offroadum, když vam patrola nebo pajero a podobny tahne blatem na laně impreza, forester nebo scout je jasný, jenze patrol ma mnohem vyšší světlou výšku, doat zalezi na pneumatikach a casto je problem mezi volantem a sedackou, ze je tesla eleltro auto pro hlupaky co umi jen slapat na pedály se vi uz davno.. A jeste k tomu priplatkovymu taznymu.. No je to jako s applem, připlatís si za nabijecku k mobilu protpze ti ji ve výrobě nedali.. Běžně se na osobaky davaj tažny na 1.5 tuny.. Pokud to ovšem auto utahne.. Pokud tesla dela tazny jen do tuny, tak to bude dobře nekvalitni shitfest kdyz konstrukce nedovoli víc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze